تنظیمات بهتر برای ویندوز XP
صفحه کلید:
اغلب استفاده از کلیدهای کاربردی صفحة کلید به جای ماوس، از لحاظ رسیدن سریعتر به هدف، عقلانی تر و منطقی تر به نظر هستند:
- کلید ویندوز = برای نمایش و بازکردن منوی استارت
- کلید ویندوز + D = تمام پنجره ها را minimize و درصورت فشار دادن مجدد maximize می کند.
- کلید ویندوز + E = باز کردن windows Explorer
- کلید ویندوز + F = نمایش و بازکردن صفحة Search
- کلید ویندوز +STRG+F = جستجو برای نمایش کامپیوتر
- کلید ویندوز +F1 = نمایش Help center و Support center
- کلید ویندوز + R = Run
- کلید ویندوز + Pause = مشخصات سیستم
- کلید ویندوز + L = پارک سیستم
- کلید ویندوز + U = بازکردن Utility Manager
- کلید ویندوز + Q = تعویض کاربر
ظرفیت هارد دیسک
ویندوز XP پس از نصب استاندارد، فضایی بیش از 5/1 گیگا بایت از هارد را اشغال می کند. شما با چند تغییر می توانید چند صد مگا بایت را به راحتی از ظرفیت درایو آزاد کنید.
برای این کار باید حالت Standby را غیر فعال کنید. این عملکرد در ویندوز XP ، فایل hiberfil.sys در فهرست اصلی را در پارتیشن سیستم قرار می دهد. این موضوع باعث می شود که پس از نصب سیستم، حجمی معادل چند صد مگا بایت از ظرفیت هارد اشغال شود. اگر به عملکرد Standby احتیاجی ندارید، آن را با دستور زیر، غیر فعال کنید:
Start>Settings>Control Panel>Power Options>System Standby
ادامه مطلب.../b>/strong>
نامه های Hotmail را با Outlook XP دریافت کنید
مایکروسافت اولین بار در Outlook Express این امکان را برای مشترکان پست الکترونیکی سایت Hotmail فراهم آورد که بتوانند نامه های خود ر ا بخوانند، بنویسند و ارسال کنند. این باعث میشود از بسیاری از مشکلات سرویس پست الکترونیک تحت وب که همه ما آن را بارها تجربه کردیم رهایی یابیم.
اما بسیاری از کاربران امکانات موجود در Outlook Express پاسخگوی نیاز روزانه آنها نبود و برنامه Outlook را که همراه بسته Office ارائه میشد و جامع تر از نسخه Express آن بود برگزیدند. متاسفانه برنامه Outlook تا نسخه 2002 آن از این امکان پشتیبانی نمیکرد و از نسخه 2002 که همراه Office XP ارائه شد این امکان در آن گنجانده شد.
اگر در منزل و محل کار بیشتر وقت خود را پشت کامپیوتر سپری میکنید حتما از Outlook استفاده کنید. مطمعناً با شناخت قابلیتهای آن روز به روز به آن بیشتر علاقه مند میشوید و جزئی از سیستم عامل شما خواهد شد. Outlook فقط یک برنامه برای مدیریت پست الکترونیکی نیست و به شما در نظم بخشیدن به کارها و منسجم کردن اطلاعات در کامپیوتر کمک میکند
مراحل لازم جهت انجام تنظیمات در Outlook Express
1-برنامه Outlook Express که در اغلب نسخه های ویندوز موجود است را با رفتن به Start>programs اجرا کنید
ادامه مطلب.../b>/strong>
قدرتمندترین گوشیهای هوشمند بازار ایران
هفته گذشته در همین صفحه گزارشی منتشر شد از بهترین فناوریهای سال 2010 که مجله پی سی مگزین آن را منتشر کرده بود.
نکته جالب در آن گزارش همهگیر شدن گوشیهای هوشمند و سیستم عامل های موبایلی از یک سو و تپلت پی سیهایی همچون آی پد اپل و گالکسی تب سامسونگ از سوی دیگر بود. آنچه که این نشریه معتبر منتشر کرده بود گواه بر محبوبیت گوشیهای هوشمند در بین کاربران امروز فناوری بود.
گوشیهایی که همهگیر شدن استفاده از آنها از اولین نسخه آی فون آغاز و بعدها و در فاصله اندکی تمامی تولیدکنندگان تلفن همراه را برآن داشت که جنگ مگاپیکسلها و حافظهها به پایان رسیده و آینده در بازار پرپتانسیل تلفن همراه از آن تولیدکنندگانی است که بتوانند این بار رایانه را در جیب و دستان کاربران قرار دهند.
دنیای تولیدکنندگان تلفن همراه جهانی بر خلاف تولیدکنندگان داخلی که بعد از پنجسال هنوز نتوانسته اند تعداد مدلهای تولیدی خود را به تعداد انگشتان دو دست و تیراژشان را با این همه حمایتهای دولتی به 500 هزار نسخه برسانند تفاوتی از زمین تا آسمان دارد. دنیای آنها هر 48 ساعت یکبار به طور کامل ریست (راه اندازی مجدد) میشود. سیستم عاملهایشان هر چهار ماه یکبار نسخههای جدیدتری به تن میکنند و تیراژ فروش جهانی شان گاهی اوقات در یک مدل و تنها در یک فصل بالغ بر 20 میلیون نسخه میرسد. شاید بهروز بودن، پشتکار داشتن و پذیرش بی چون و چرای شرایط رقابتی باعث شده باشد تا قهرمان این بازار گسترده هم اکنون بالغ بر یک میلیارد و 700 میلیون گوشی در دستان کاربران داشته باشد.
به هر حال این روزها بازار تلفن همراه انقلابی جدید را تجربه میکند. انقلابی هوشمند که کاربران را به سمت خرید گوشیهای نسبتا گران قیمتی سوق داده است.
آیفون همچنان باهوشتر
بــــرخـلاف برنــدهای مطرح جهانی اما به نظر میرسـد که بازار گوشیهای هوشمند بیشتر تحت تــاثیر محـــصولات اپل آمریکایی باشد. این شرکت هماکنون توانسته است با چهار مدل از گوشیهای آیفون خود بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.
نسخه چهارم گوشی آیفون هماکنون در بازار تهران تا قیمت یک میلیون و صد و سی هزار تومان به فروش میرسد. البته این نسخه بدون قفل این شرکت است که به راحتی قابلیت به روز رسانی و نصب نرمافزار را برای کاربران ایرانی فراهم آورده است.
از محاسن این گوشی میتوان به حافظه 16 یا 32 گیگابایتی، دوربین دوم برای تماسهای تصویری، صفحه نمایش ضد خش لمسی و خازنی و پردازنده یک گیگاهرتزی نام برد. البته استفاده از این گوشی عموما در کشورهایی مانند ایران که در سرعت و دسترسی به اینترنت محدودیتهایی وجود دارد، شاید کاربردهای واقعی خودش را نداشته باشد اما به هر حال این گوشی همچنان طرفداران خاص خود را دارد.
پیر ناشناخته هوشمند
بعد از برند اپل شاید بتوان باهوشترهای دیگر را بیشتر به برند اچتیسی نسبت داد. برندی که از دیرباز و حتی پیش از اپل به ساخت گوشیهای هوشمند برای آی میت و گوشیهایی با برند اصلی خود مشغول بود، اما نتوانست از پروپاگاندای آمریکایی اپل جان سالم به در ببرد و جایگاه سابقه خود را به این برند آمریکایی واگذار کرد.
شرکت تایوانی که اولین به کارگیرنده ویندوز موبایل روی گوشیهای تلفن همراه بود، اما این روزها تغییر رویه داده و بیشتر خاطرخواه آندروید شده است. سیستم عاملی که به نظر میرسد در چند سال آینده نامش را بیشتر در بازار تلفن همراه خواهیم شنید، بهطوری که هم اکنون نیز شاخ و شانه کشیدن قاتلان آیفون نسبت به مزایای این سیستم عامل در مقابل iOS بیشتر شده است و به نظر میرسد برخی از مدیران اپل آمریکایی را نیز زیر زیرکی دلباخته خود کرده است.
گوشی Legend اچ تی سی که چند ماهی است روانه بازار تلفن همراه شده، توانسته با استقبال بالایی از سوی مشتریان این برند روبهرو شود.
گوشی Legend هم اکنون با قیمت نزدیک به 520هزار تومان در اختیار مشتریان قرار میگیرد. صفحه نمایش با کیفیت AMOLED و ظاهر شیک این گوشی از جمله دلایلی است که باعث شده تا مشتریان زیادی برای خرید این گوشی به بازار تلفن همراه مراجعه کنند. این گوشی 126 گرمی که در ابعاد 112 در 5/11 در 3/56 میلیمتری ساخته شده دارای صفحه نمایش مولتی تاچ لمسی 2/3 اینچی AMOLED، دوربین عکاسی و فیلمبرداری پنج مگاپیکسلی همراه با قابلیت تشخیص چهره است.
گوشی Legend اچ تی سی که از ماه فوریه سال 2010 میلادی روانه بازار شده دارای سیستم عامل آندروید، مرورگر آفیس و جک صوتی 5/3 میلیمتری است. حافظه داخلی این مدل اچ تی سی توسط مموری کارت microSD تا 32 گیگابایت ارتقا مییابد. گوشی HD2 اچ تی سی نیز دیگر پرفروش باهوش این برند در بازار است که قیمتی نزدیک به 600هزار تومان دارد. صفحه نمایش tft لمسی با قابلیت نمایش 65 هزار رنگ، دوربین عکاسی و فیلمبرداری پنج مگاپیکسلی، ارتقای حافظه داخلی توسط مموری کارت میکرو SD و سیستم عامل ویندوز موبایل 5/6 از مشخصات فنی گوشی HD2 به شمار میآید.
کرهای پر تلاش
سامسونگ، اما دیگر مدعی بازار گوشیهای هوشمند است. شرکت کرهای که به نظر میرسد خود را به آب و آتش زده تا بتواند علاوه بر تثبیت جایگاه خود در بازار سهم بسزایی از گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص دهد. شاید این موضوع را بتوان از کاهش عرضه مدلهای ارزان قیمت و تمرکز این برند روی گوشیهای لمسی دریافت. البته سامسونگ این روزها با شمشیر از رو بستن و پا جا پای اپل گذاشتن مشغول آزمایش شانس خود در بخش تپلت پی سیها است. لوح لمسی گلکسی توانسته این روزها به عنوان رقیبی سرسخت برای آی پد به حساب آید و با بهکارگرفتن سیستم عامل آندروید توانسته آن دسته از منتقدان انحصار طلبی اپل را به سمت خود بکشاند. جدا از لوح لمسی این شرکت کرهای، اما هم اکنون این برند توانسته سهم بهسزایی از گوشیهای لمسی و هوشمند را به خود اختصاص دهد. مدل i9000 این برند یا گلکسی اس دارای صفحه نمایش بزرگ SuperAMOLED است که بهکارگیری این صفحه نمایش باعث شده تا این گــوشی کیفیتی بـینظیـر و بدون رقیب را در بازار گـــوشیهای هــوشمند به خود اختـصاص دهد. به کارگرفتن نسخه دوم از سیستم عامل آندروید درکنار پردازنده یک گیگاهرتزی و دوربین 5مگاپیکسلی باعث شده تا این گوشی تنها در سه ماه و نیم پس از عرضه اولیه بتواند به راحتی پنج میلیون نسخه در سراسر جهان به فروش برساند.
بعد از سامسونگ سونی اریکسونیها سال گذشته را بیشتر روی مدلهای X این برند تمرکز کردند و انواع و اقسام Xهایشان را رو کردند. Xهایی که آغازگر ورود سونی اریکسون به دنیای هوشمندها بودند. X8 آخرین مدل از باهوشهای عرضه شده سونی اریکسون بود که از نظر قد و قواره چیزی بین X10 و X10mini است. گوشیای که مجهز به سیستم عامل آندورید 6/1 و دوربین عکاسی 5مگاپیکسلی است. البته سونی اریکسونیها مدعی هستند که برای سال میلادی جدید تمام گوشیهای خود را تحت سیستم عامل آندروید عرضه خواهند کرد و همانند یکی دو سال گذشته دیگر در بخش گوشیهای ارزان قیمت فعالیتی نخواهند داشت. اما به هر حال در بین گوشیهای سونی اریکسون به نظر میرسد ویوازها از فروش بالایی برخوردار بودند.
بازگشت گلادیاتور
هر چند که نوکیا دیرتر و با فاصله نسبتا زیاد به رقبا وارد عرصه هوشمندها شد، اما به نظر میرسد این برند کهنه کار سعی دارد با یک برنامه بلند مدت این بازار را مورد هدف قرار دهد. یک دندههای فنلاندی همچنان روی سیستم عامل سیمبیان خود ایستاده و خیال بهکارگیری آندروید و ویندوز موبایل را روی هیچکدام از گوشیهایش ندارد. هرچند که زمانی همین فنلاندی یک دنده معتقد بود تکنولوژی لمسی نمیتواند سهمی را از بازار او کاهش دهد، اما در نهایت تغییر رویه داد و به سمت بهکارگیری انقلاب لمسی در گوشیهایش کشیده شد.
انتخابی که همچنان پرونده شکایتی اپل از نقض انحصارهای مالکیتی این برند را در دادگاههای بینالمللی باز نگاه داشته است. تعویض مدیرعامل چشم آبی و کارکشته نوکیا در چند ماه پیش و جذب یک نیروی تازه نفس از سیلیکون ولی باعث شده تا گمانهزنیهای بسیاری پیرامون هوشمندسازی نـــوکیــــا در گوشیهای آیندهاش مطرح شود. هر چند که همچنان خبری از بهکارگیری سیستم عاملهای جدید نباشد.
به هر حال این روزها این فنلاندی کهنهکار با عرضه N8 بازار این کالا را به جنب و جوش واداشته است. گوشیای که هم اکنون در ایران به قیمت 700 هزار تومان به فروش میرسد و با بهکارگرفتن دوربین 12مگاپیکسلی و صفحه نمایشی لمسی خازنی در کنار نسخه سوم سیستم عامل سیمبیان در نظر دارد رقیبی جدی برای آی فون باشد. ناگفته نماند که از اولین لمسی نوکیا یعنی 5800 تنها در طول 10 ماه 12 میلیون نسخه به فروش رفت. حال باید منتظر ماند و دید آیا این مدل جدید نوکیا رکورد فروش در بین مدلهای دیگر را میشکند یا نه.
SAP در برابر اوراکل تعظیم میکند؟
جنگ بر سر نقض قوانین کپیرایت در سالهای اخیر به یکی از جنجالیترین مسائل دنیای تکنولوژی و فعالان آن تبدیل شده است.
در واقع این روزها شنیدن اخبار مختلف و برگزاری دادگاهها در این زمینه دیگر چندان تازگی ندارد. در این میان اما وقتی این جنگ بین دو شرکت بزرگ آن هم در یک حوزه رقابتی مانند نرمافزار باشد، موضوع کمی فرق میکند و حتی میتواند بازار جهانی نرمافزار را هم تحت تاثیر خودش قرار بدهد.
درست به همین دلیل هم هست که در روزهای اخیر خبر مربوط به برگزاری آخرین دادگاه دو شرکت Oracle و SAP به یکی از پربینندهترین اخبار حوزه تکنولوژی تبدیل شده است.
این دادرسی که بیش از دو سال طول کشیده است، حالا به نفع شرکت Oracle و با حکم پرداخت غرامت سنگینی از طرف SAP به پایان رسیده است.
روز سه شنبه هفته گذشته دادگاه فدرال اوکلند بابت نقض قوانین کپی رایت، SAP را به پرداخت 3/1 میلیارد دلار جریمه به Oracle محکوم کرد؛ جریمهای سنگین که گویا بیشترین مبلغ جریمه بابت نقض کپی رایت نرمافزار تا حالا بوده است و به این دلیل تعجب بسیاری از حقوقدانان و کارشناسان را برانگیخته است.
ریشه اختلاف
در واقع همه این درگیریهای قانونی مربوط به انجام یک خرید از طرف شرکت SAP بوده است. این شرکت در سال 2005 شرکتی به نام TomorrowNow را خرید تا علاوه بر سود بیشتر، بخشی از مشتریان رقیب خود یعنی شرکت Oracle را به خودش جذب کند.
شرکت TomorrowNow در واقع یک شرکت ارائه کننده خدمات پشتیبانی نرمافزار است که زمانی کار پشتیبانی بعضی از محصولات شرکت Oracle را انجام میداد. SAP با خرید این شرکت قصد داشت به نوعی بعضی از مشتریان شرکت رقیب را برباید، در حالی که شاید فکرش را هم نمیکرد زمانی مجبور باشد غرامت سنگینی برای این کار بپردازد.
به این ترتیب شرکت Oracle در ماه مه سال 2007 اولین شکایتش از SAP را به دادگاه فدرال برد. در واقع Oracle از SAP به دلیل دانلود غیرقانونی نرمافزارش توسط شرکت TomorrowNow شکایت کرد. این شکایت اما در دادگاههای مختلف بررسی شده و حالا به یک دادرسی حساس و طولانی تبدیل شده است تا در نهایت در دادگاه آخر به نفع شرکت Oracle تمام شود.
جریمهای سنگین در حوزه نرمافزار
جنجالیترین جنگ قانونی بین دو غول نرمافزاری جهان روز سه شنبه گذشته با یک رای عجیب پایان گرفت. این رای شرکت SAP را به پرداخت سنگینترین جریمه نقدی در زمینه نقض قوانین کپی رایت در حوزه نرمافزار محکوم کرد. این جریمه 3/1 میلیارد دلاری بعد از یک روز تعویق برای شور، به تایید هشت قاضی حاضر در این دادگاه رسید و در واقع این دو شرکت آخرین دفاع و عرایض خودشان را در روز دوشنبه گذشته انجام دادند.
در نهایت اما «سافرا کاتز» یکی از روسای شرکت Oracle در مورد این رای گفت: «این جریمه بزرگترین جریمه نقدی در این حوزه است». سخنگوی SAP اما از این رای ناراضی است و این تصمیم را نا امیدکننده میداند. او در این مورد گفته است: «در صورت لزوم ما برای این رای درخواست تجدید نظر و فرجام خواهی میکنیم».
این جریمه سنگین در واقع بعد از جریمه 67/1 میلیارد دلاری که سال گذشته میلادی در دادگاه دیگری در زمینه نقض قوانین کپی رایت در حوزه نرمافزار صادر شده بود، بیشترین مبلغ جریمه در این حوزه است. شرکت Abbott Laboratorieds که شرکتی فعال در زمینه دیتابیس است در سال 2009 به دلیل نقض قوانین کپیرایت در حوزه نرمافزار به پرداخت جریمه 67/1 میلیارد دلاری محکوم شد و در مقابل این شرکت درخواست تجدید نظر و فرجام خواهی کرد.
«کلبی اسپرینگر» یکی از وکلای متخصص در پروندههای حقوق معنوی معتقد است که این جریمه واقعا تعجب برانگیز است. او میگوید: «چنین جریمهای در دوره کاری من بیسابقه بوده است و این مبلغ نجومی تنها میتواند نتیجه یک دادرسی اشتباه باشد».
این در حالی است که این جریمه بعد از یک دادرسی چهار هفتهای برای محاسبه مبلغ جریمه تعیین شده و در واقع نقطه پایانی برای شکایتی است که شرکت Oracle از سال 2007 آن را پیگیری میکند تا در نهایت SAP را مجبور به متوقف کردن فعالیت تجاری شرکت زیر مجموعه خودش؛ یعنی شرکت TomorrowNow کند.SAP مسوولیت عملکرد TomorrowNow را پذیرفته و در نهایت مشخص شده است که این شرکت 120 مورد تخلف از قوانین کپیرایت و مالکیت معنوی را انجام داده است. این دادرسی طولانی آنقدر برای این شرکتها به خصوص Oracle اهمیت داشته است که باعث حضور مسوولان بزرگ این شرکت مانند «لری الیسون» مدیرعامل آن و «بیل مک در موت» یکی از روسای شرکت SAP شده است.
سخنگوی SAP اما همچنان امیدوار است و میگوید: «این حکم میتواند نتیجه تاسف باری برای یک دادرسی طولانی و تاخیری باشد، اما ما هنوز امیدواریم تا بتوانیم این موضوع را به شکل بهتر و مناسبی حل کنیم».
جالب است بدانید که لری الیسون مدیر عامل Oracle حتی انتظار جریمه سنگینتری را هم داشته و قبلا گفته است که SAP باید 4 میلیارد دلار جریمه بپردازد! «پاول مایر» کارشناس آسیبهای شرکت Oracle هم اعلام کرده بود که بر اساس محاسبات او SAP باید به پرداخت جریمه 7/1 میلیارد دلاری محکوم میشد.
این در حالی است که «استفان کلارک» کارشناس آسیبهای شرکت SAP قبلا گفته بود که مبلغ این جریمه نباید از 6/40 میلیون دلار بیشتر باشد.
این کارشناسان اما دستمزدهای قابل توجهی هم بابت محاسبه این مبلغ دریافت کردهاند. استفان کلارک برای این کار 14 میلیون دلار از شرکت SAP گرفته است؛ در حالی که دستمزد پاول مایر برای این کار 10 میلیون دلار کمتر و برابر 4 میلیون دلار بوده است.
عذرخواهی رسمی SAP
برخی از کارشناسان معتقدند که برخورد شرکت Oracle با این موضوع کمی خصمانه بوده است، در حالی که مقامات شرکت SAP این اتهام را پذیرفته و حتی به خاطر آن بهطور رسمی هم عذرخواهی کردهاند. ماجرای این عذرخواهی به یکی از دادگاههایی که برای رسیدگی به این پرونده برگزار شده بود، برمیگردد. در این دادگاه «دیوید بوئیس» وکیل شرکت Oracle که در مقابل «بیل مک درموت» یکی از روسای شرکت SAP قرار گرفته بود، ناگهان گفت: «آیا شرکت SAP تا حالا در طول دادگاههای برگزار شده به خاطر این کار غیرقانونی از Oracle عذرخواهی کرده است؟ آیا شما میخواهید حالا این کار را انجام بدهید!؟» مک درموت در مقابل تنها گفت: «من از Oracle عذرخواهی میکنم!»
این عذرخواهی از نظر بعضی از کارشناسان امور مدیریتی اتفاق بسیار ناخوشایندی برای یک شرکت بزرگ و معتبر مانند SAP است و میتواند تاثیر چشمگیری بر بازار و کاربران و مشتریان آن داشته باشد. با این همه اما این عذرخواهی هیچ تاثیری بر خشم مقامات Oracle و شکایت آنها نداشت.
آسیبهای احتمالی
در حالی که بسیاری از کارشناسان این روزها به مبلغ این جریمه سنگین و تصمیمگیریهای آینده این دو شرکت بزرگ برای مواجهه با این مشکل میاندیشند، حالا بعضی دیگر از کارشناسان به تاثیری که این اتفاق بر بازار جهانی نرمافزار و مشتریان این دو شرکت میگذارد فکر میکنند.
این در حالی است که نمیتوان مبلغی را که هر دو شرکت برای برنده شدن در این دادگاهها هزینه کردهاند، نادیده گرفت. آمار نشان میدهد حجم داراییهای شرکت SAP تا پایان ماه سپتامبر گذشته برابر 86/3 میلیارد دلار بوده است که این میزان نسبت به سال گذشته میلادی کاهش قابل توجهی داشته است.
مدلهای جدید لپتاپ به سرعت وارد بازار میشوند
در بازار لپتاپ برندهای مختلفی وجود دارند که هر کدام بسته به سیاستهای خاص کارخانه تولیدکننده در برهههای مختلف زمانی، مدلهای جدید را جایگزین مدلهای قدیمی کرده و به این ترتیب در صدد ادامه حیات در این بازار پر تنوع هستند.
بر اساس اعلام کارشناسان بازار، روند عرضه مدلهای جدید لپتاپ بین برندهای مختلف بر اساس سیاستهای خاص آن شرکت متفاوت است، ولی به طور متوسط تولیدکنندگان لپتاپ که یک کالای پر مخاطب است هر سه ماه یک بار تغییراتی در مدلهای تولیدی ایجاد میکنند. اما این تغییرات هم متفاوت است و نمیتوان گفت، هر نوع تغییر در قابلیتهای لپتاپ به معنی عرضه مدل جدید به بازار است.
از تغییرات اسمی تا تغییرات واقعی
بر اساس اعلام کارشناسان و نمایندگیهای فروش برندهای مختلف لپتاپ، امروزه با توجه به شگردهایی که شرکتهای مادر برای جلب توجه مصرفکنندگان و افزایش تنوع محصولات خود به کار میگیرند، نمیتوان گفت همه نمونههایی که عنوان جدید را در بازار یدک میکشند واقعا جدید هستند.چرا که برخی از تولیدکنندگان یا حتی فروشندگان با دستکاری در قابلیتهای دستگاه مانند رم، هارددیسک و... آن دستگاه را به عنوان مدل جدید در بازار معرفی میکنند. به همین علت است که برخی از برندها در فاصلههای زمانی کوتاه (یک تا دو ماه) ادعا میکنند مدلهای جدیدی به سبد محصولاتشان اضافه شده است. برخی از شرکتها نیز تنها به تغییرات ظاهری دستگاه بسنده میکنند و با ایجاد طرح یا حکاکی روی لپتاپ، آن را در سری جدیدی قرار داده و به بازار معرفی میکنند.اما در این بین دستهای دیگر از تولیدات هستند که نه تنها از لحاظ ظاهری ،بلکه به طور کلی با قابلیتهای جدیدتری به بازار عرضه شدهاند. لپتاپهای این سری معمولا به پردازندههای جدید و تکنولوژیهای نوین مجهزند. بر اساس اعلام کارشناسان، برندهایی که تغییرات اساسی در قابلیتهای دستگاه ایجاد میکنند و به عبارتی مدلهای جدید حقیقی را به سبد محصولاتشان اضافه میکنند معمولا هر سه تا شش ماه مدلهای جدید را به بازار عرضه میکنند که البته روند عرضه مدلهای جدید در مورد برخی از برندها مانند اپل هر یکسال یک بار است.
پیشتازان عرضه مدلهای جدید در بازار
MSI ،LENOVO ، SONY و پس از آنهاACER از برندهایی هستند که در بازار بیشتر از سایر برندها شاهد عرضه مدلهای جدید از آنها هستیم. بر اساس اعلام شرکت ماتریس، نمایندگی فروش لپتاپهای MSI، این برند هر ماه در مدلهای خود تغییر ایجاد میکند و میتوان ادعا کرد سرعت ارائه مدلهای جدید توسط این برند بیش از سایر برندها است.به گفته عبداللهی، مدیر روابط عمومی این شرکت، تنوع مدلهای این برند را در هیچ برند دیگری نمیتوان مشاهده کرد. به طوریکه MSI هر یک ماه یکبار محصولاتی با قابلیتهای جدیدتر و هر سه ماه محصولاتی با ویژگیهای ظاهری جدید تر به بازار عرضه میکند. این درحالی است که برخی از فعالان بازار معتقدند، تغییراتی که شرکت MSI در مدلهای مختلف لپتاپهایش ایجاد میکند تنها به تغییرات جزئی رم و هارددیسک و در پارهای موارد پردازنده میشود و بیشتر مانور این شرکت روی ظاهر و عرضه لپتاپهای زیبا به بازار است.
کارشناس بازاریابی شرکت سازگار ارقام، یکی از نمایندگیهای فروش لپتاپهای سه برند Lenovo ،acer و asus نیز در این رابطه میگوید، Lenovo طی یک سال اخیر تمرکز زیادی روی لپتاپهای سری
think pad و idea pad داشته است و به طور میانگین هر سه ماه یکبار مدلی جدید به بازار ارائه میکند. به گفته وی، تغییرات در مدلهای جدید لپتاپهای این برند و به ویژه این دو سری بیشتر روی پردازنده و چیپ ست و بدنه و سایز دستگاه است تا قابلیتهایی مانند ظرفیت حافظه و ... .
بر اساس اعلام آیین پرست، در زمینه لپ تاپ های برند acer نیز تنوع مدلها بالا است و این تغییرات را معمولا هر سه ماه یک بار میتوان مشاهده کرد. به گفته وی، طی مدت اخیر ایسر روی عرضه مدلهای جدید نت بوک تمرکز زیادی کرده است و هر از چند گاهی میتوان شاهد عرضه نمونههای جدیدی از محصولات این برند در بازار باشیم.
در زمینه لپتاپهای برند سونی که اکثر فعالان بازار معتقدند به دلیل بازیهای زیادی که تولیدکنندگان و حتی فروشندگان در قابلیتهای این لپتاپها میکنند هر ماه شاهد عرضه مدلهای جدید از این برند در بازار هستیم. اما یکی از عرضهکنندگان لپتاپهای این برند در بازار میگوید، سونی معمولا هر فصل محصولات جدیدی به بازار عرضه میکند و به عبارتی روال عرضه مدلهای جدید در لپتاپهای سونی یک روند فصلی است. پس میتوان گفت سونی هر سه ماه یک بار به عرضه محصولات جدید به بازار میپردازد، اما ممکن است گاه به دلیل تاخیر در تهیه قطعات تولیدی، عرضه محصولات جدید با وقفه های 10 تا 20 روزه همراه باشد. وی که مانند کارشناسان دیگر معتقد است تعویض قابلیتهای دستگاه به معنی عرضه مدل جدید به بازار نیست، گفت، یکی از شرایط فروش موفق این است که تولیدکننده همیشه حرفی برای گفتن داشته باشد و به این منظور باید همیشه مدلهای جدیدی در چنته داشته باشد، ولی عرضه مدل جدید ساده نیست و باید طراحان و... روی یک مدل جدید مدتها کار کنند، به همین دلیل برخی از شرکتها به تغییرات جزئی بسنده میکنند، ولی سونی معمولا در هر فصل محصولاتی جدید به بازار عرضه میکند.
عسگری، یکی از مسوولان شرکت نقش که در زمینه برندهای مختلفی فعالیت میکند نیز گفت، در بین برندهای مختلف، سونی بیشتر از سایر برندها به ارائه مدلهای جدید به بازار میپردازد و روند عرضه مدلهای جدید توسط این برند معمولا یک ماه یک بار است. البته فعالان بازار معتقدند لپتاپهای سونی که برای خاورمیانه تولید میشوند و توسط یک نمایندگی معتبر به بازار عرضه شدهاند با لپتاپهایی که با گارانتیهای مختلف به بازار عرضه میشوند، متفاوت است و تغییر در مدلهای لپتاپهایی که با گارانتیهای مختلف به فروش میرسند، بیشتر است.
بهنامی، یکی از کارشناسان بازار هم با بیان این مطلب که معمولا روال عرضه مدلهای جدید لپتاپ به بازار سه ماه یک بار است، گفت، برخی از برندها مانند اپل هر یکسال یکبار مدل جدید به بازار عرضه میکند، ولی سایر برندها مانند اچ پی، سونی و ... با سرعت بیشتری مدلهای جدید را راهی بازار میکنند.
برندهای لاک پشت سوار
به غیر از اپل که اکثر فعالان
بازار به عرضه کند مدلهای جدید آن به بازار اشاره میکنند، برند دیگری در بازار است که عنوان پر تنوعترین برند را در بازار لپ تاپ یدک میکشد، ولی از نظر عرضه مدلهای جدید کندتر از سایر برندها حرکت میکند.
فعالان بازار معتقدند برند دل به این دلیل که روی تولید لپتاپهای ارزان قیمت تمرکز کرده است توجه چندانی به تولید مدلهای جدید با قابلیتهای بالا ندارد و به همین دلیل است که شاهد روند کند عرضه نمونههای جدید در این برند هستیم.
اما به گفته امیدی، مدیر فروش شرکت زیگورات، یکی از عرضه کنندگان لپتاپهای این برند در بازار داخلی، نمیتوان گفت روند عرضه مدلهای جدید در لپتاپهای dell کند است، بلکه به دلیل حجم بالای تولید مدلهای سابق که در بازار با استقبال مواجه هستند تمرکز برای مدتی روی مدلهای جدید کم شده است.
به گفته وی، از طرفی برندهای دیگر با تغییر قطعه ای مانند پردازنده یا رم کلا سری دستگاه را عوض میکنند، ولی dell چنین سیاستی ندارد و معمولا هر هشت ماه یکبار مدلهای جدید را به بازار عرضه میکند.
وی افزود: دل طی مدت اخیر روی تولید مدلهای با قابلیت با قیمت مناسب تمرکز کرده است که به زودی شاهد عرضه این مدلها به بازار خواهیم بود.
تازه واردهای بازار لپ تاپ
از خانواده سونی لپتاپهای سری EA36-EB36-EB37 با گارانتی شرکت ایران رهجو و مدلهای W212،Y216 و EE25 با گارانتیهای مختلفی مانند نقش، ستاره درخشان و... به تازگی به بازار عرضه شدهاند. از خانواده IBM LENOVO هم لپتاپهای سری T510-T410S و T400S که به صفحه لمسی مجهزند جزو تازه واردها هستند.
لپتاپهای سری Z نیز از سری IDEA PADجزو تازه واردهای بازار هستند که مدلهای Z560 , Z360 از مدلهای تازه وارد این برند هستند.
از خانواده ACER نیز سری 4741 و 4820 و همچنین نتبوکهای D260 اASPIRE ONE از لپتاپهای تازه وارد هستند.
سری N , X نیز از لپتاپهای تازه وارد برند ایسوس در بازار داخلی است.
مدلهای 375،374،MC516 و MC373 نیز از لپتاپهای تازه وارد اپل هستند که به بازار داخلی عرضه شده اند.
البته اپل طی یک ماه اخیر جدیدترین مدلهای مک بوک ایر خود را با عنوان MAC BOOK AIR 503 و MAC BOOK AIR 504 و همچنین MACBOOK AIR 5059 را به بازار عرضه کرده است. از خانواده Dell هم مدلهای جدید لپتاپهای سری XPS که با کارت گرافیک دو گیگابایتی و اسپیکرهای GBL مجهزند به تازگی وارد بازار شده اند.
لپتاپ 14 اینچ جدید این خانواده هم از سری INSPIRON که 4030 نام دارد حدود یک ماه است وارد بازار شده است. و اما از خانواده اچ پی، لپتاپهای سری
DV6-31 ،DV6-32 و C52 از مدلهای تازه وارد بازار هستند.
حکایت موبایل ایرانی از تولید تا قاچاق
هفته گذشته گمانهزنیها در مورد کاهش تعرفه واردات تلفن همراه جدی تر از قبل شد و خبر رسید که کمیسیون ماده یک کاهش تعرفه واردات را از 25 درصد به 10 درصد تصویب کرده است این خبر را دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد.
البته هنوز این موضوع در هیات وزیران تصویب نشده و توسط رییسجمهور هم ابلاغ نشده است، اما با این حال موضعگیریهایی را از سوی مسوولان رسمی و فعالان صنفی به همراه داشته است.
وزیر صنایع پاسخ نداد
ابتدای این هفته وزیر صنایع که برای افتتاح خط تولید تلویزیونهای دیجیتال در کارخانه مادیران حضور یافته بود در برابر خبرنگاران قرار گرفت. او در مورد بازار تلویزیونهای دیجیتال اینگونه گفت که بازار تنظیم میشود با تقاضای مشتری
موضوع قاچاق یک موضوع جدی است که در بخش قاچاق تلویزیون اقدامات موثری صورت گرفته است و امروز سهم قاچاق در تلویزیون به شدت کاهش پیدا کرده است و میزان ورودی قاچاق تلویزیون در کشور کاهش چشمگیری داشته است که این الگوی بسیار خوبی است برای اغلب صنایع کشور که با مشکل قاچاق روبهرو هستند
وزیر صنایع و معادن که اتفاقا درست در جایی ایستاده بود که چهار سال پیش اولین خط تولید گوشی در کشور کار خودش را توسط وزیر اسبق آغاز کرده بود در واکنش به این سوال دنیای اقتصاد که در زمینه تلفن همراه قاچاق افزایش پیدا کرده و صحبتهایی برای کاهش تعرفه واردات این کالا به دلیل عدم موفقیت طرح تولید داخلی صورت گرفته است، اما شنیده میشود که وزارت صنایع همچنان با کاهش تعرفه واردات تلفن همراه مخالف است، گفت: سوال در مورد تلویزیون، گیرنده و فرستنده باشد بنده در خدمت هستم!.
او همچنین در ادامه و در پاسخ به این سوال که میزان قاچاق تلویزیون چقدر کاهش داشته است، پاسخ داد که میزان قاچاق تلویزیون به داخل کشور در سه سال گذشته خیلی کاهش داشته است.
این گفته وزیر صنایع در حالی بود که برخی از تولیدکنندگان تلویزیون بارها برای خبرنگاران تور بازدید از مناطق مرزی و مشاهده روند قاچاق کالای دیجیتالی را از نزدیک گذاشته بودند.
در این میان اما امیر مسعود امیری، مدیر عامل صنایع ماشینهای اداری ایران، در مورد خط تولید گوشیهای این شرکت گفت: خط تولید موبایل مادیران سه سال است که جمع شده است؛ چرا که تعرفه از 60 درصد به 25 درصد کاهش پیدا کرد. مخارج تولید در پایینترین حد 38 درصد است وقتی محصولی تعرفه وارداتش کمتر از این عدد باشد تولیدکننده نمیتواند با آن رقابت کرده و ساخت محصول مقرون به صرفه نیست.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به تجربهای که در زمینه تولید گوشی داشتید آیا میتوان موبایل را در کشور تولید کرد؟ گفت: مهمترین مشکلی که در تولید تلفن همراه وجود دارد این است که در این کالا مدلها خیلی سریع عوض میشود. هر مدل موبایلی که شما در بازار میبینید عمر آن مدل بیشتر از یک ماه نیست. برای تولیدکننده حداقل دو ماه آمادهسازی برای تولید همان مدل لازم است.
اما این طول عمر در مورد مانیتور و یا تلویزیون خیلی فرق دارد به طوری که برای این نوع از کالاها عمر تولید یک سال تا شش ماه است. در نتیجه میتوان سرمایهگذاری کرد و خط تولید را راهاندازی و در نهایت تولید کرد. اما برای محصولاتی که قرار است یک ماه یک دفعه عوض شده و مدل جدیدی وارد بازار شود تحت هیچ عنوانی امکان تولید در کشور وجود ندارد.
امیری گفت: به نظر ما بسیار حرکت خوبی است که دولت تعرفه واردات تلفن همراه را کاهش دهد و این اجازه را به شرکتهای قانونی بدهد تا بتوانند کالا را وارد کشور کرده تا به واسطه آن بتوانند خدمات پس از فروش مناسبی را برای کاربران فراهم آورند. اگر میخواهیم چیزی در کشور تولید شود باید تعرفه وارداتی بالای 50 درصد باشد در غیر اینصورت همانطور که گفتم باید 4 درصد باشد تا شرکتهای معتبر بتوانند با واردات و ارائه خدمات خوب پساز فروش کاربر را راضی نگه دارند. اما این موضوع در مورد تلفن همراه به واسطه تغییرات تکنولوژیکی که در زمانی کوتاه دارد به هیچوجه امکانپذیر نیست.
البته نه اینکه امکانپذیر نباشد، بلکه قابلیت رقابتی با سایر مدلها را نداشته و در نتیجه برای تولیدکننده به صرفه نیست. بدترین تعرفه دنیا 25 درصد است، چون شرکتهای تولیدی نمیتوانند تولیدکنند و شرکتهای واردکننده هم نمیتوانند واردات داشته باشند.
تعرفه مشکل قاچاق نیست
محمود لیائی، مدیرکل دفتر برق و الکترونیک وزارت صنایع معتقد است: مشکل قاچاق تلفن همراه مشکل تعرفه نیست، مشکل این است که فروشندگانی که در این حوزه فعالیت میکنند یا واردکنندگان تمایلی ندارند که این بازار شفاف شود.
وی گفت: با کاهش تعرفه، ما نرخ ریسک واردات قاچاق را تا حدودی کاهش میدهیم، ولی درصد خیلی زیادی ممکن است که قاچاق کم نشود و ما هدفمان از پافشاری روی عدم کاهش تعرفه فقط بحث تولید داخل نیست. بحث این است که این بازار باید شفاف باشد. مصرفکنندگان محصولی که خریداری میکنند شناسنامهدار باشد و خدمات پس از فروش مناسبی دریافت کنند؛ ضمن اینکه فروشندگان یا واردکنندگان قاعدتا باید حق و حقوق دولت را به صورت شفاف پرداخت کنند. ما در بحث قاچاق به هیچ عنوان نمیتوانیم مالیاتی از فروشندگان اخذ کنیم؛ چرا که بازار شفافی نیست.
این مقام وزارت صنایع خاطر نشان میکند: شما فکر میکنید که تعرفه فقط در کشور ما وجود دارد. در صورتی که ما تعرفه را در کشورهای دیگر نیز داریم و واردکنندگان تلفن همراه در همه جای دنیا تعرفه قانونی واردات را پرداخت میکنند چرا ما باید اصرار داشته باشیم که برای کاهش قاچاق صورت مساله را پاک کنیم.
ترکیه تعرفه واردات تلفن همراه
42 درصدی دارد و هیچ مشکل قاچاقی هم ندارد. ستاد مبارزه با قاچاق کالا وظیفهاش اعلام مصوبات کمیسیون ماده یک به هیچعنوان نیست.
کمیسیون دبیر دارد و اطلاعرسانی باید با دبیر باشد نه توسط پیشنهاد دهنده. ما به اینکه این موضوع رسانهای شده انتقاد شدیدی داریم.
به گفته لیائی ما از اپراتورها استعلام کردیم آنها تمایل به برقراری طرح رجیستری دارند که اگر این طرح فعال شود ما مشکلی از بابت قاچاق نخواهیم داشت. بعد از طرح رجیستری میتوان تشخیص داد که آیا تعرفه نیاز هست کاهش داشته باشد یا افزایش.
ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری نیز معتقد است: وقتی که ما نه تولید داریم و نه میتوانیم مرزها را کنترل کنیم و این نیاز هم در کشور وجود دارد منطقی این است که این تعرفه را کاهش دهیم. با کاهش تعرفه قطعا تجار و واردکنندگان ما شفاف فعالیت خواهند کرد. وی میافزاید: نمیدانم که چرا آقای لیائی فکر میکنند که واردکنندگان تمایلی به شفافسازی ندارند. بالای 90درصد بازار هم اکنون در دست قاچاقچی است. نه دولت سودی میبرد و نه واردکننده. مصرفکننده هم مجبور است کالای بدون گارانتی قاچاقچی را تهیه کند.
آیا طرح رجیستری با وجود دستگاهها و برنامههایی که در بازار وجود دارد میتواند جلوی قاچاق را بگیرد؟
درستی میگوید: اگر شرایطی ایجاد شود که جلوی تخلف گرفته شود موفق میشویم. ما با رجیستر با توجه به سودجوهایی که در بازار هستند اگر هم اپراتورها موافق این امر باشند باز هم موفق نخواهیم بود.
چگونه تلفن همراه دنیا را تغییر داد
دستگاههای تلفن همراه که روزی به عنوان ابزاری لوکس مورد استفاده قرار میگرفت و هر کسی قدرت خرید آن را نداشت، امروزه در دست هر کسی و در هر جایی از دنیا وجود دارد.
این دستگاهها امروزه از مقوله ارتباط پا را فراتر نهاده و در زندگی افراد نقش مهمی ایفا میکنند و به نوعی میتوان گفت تاثیر این ابزارها از سیاست تا تجارت، پزشکی و حتی جنگ گسترش یافته است.پیدایش تلفن همراه به سال 1970 بر میگردد و طی 40 سال این دستگاهها از شکلی شبیه جعبه کفش به یک دستگاه کوچک که در جیب جا میشود تغییر کرد.
این دستگاهها الان دیگر کالای لوکسی نیستند و هماکنون از 6 میلیارد نفر جمعیت کره زمین بیش از 4 میلیارد نفر تلفن همراه دارند.به این ترتیب از جزیره مانهاتان تا پایتخت بورکینافاسو روش زندگی مردم با این دستگاهها تغییر پیدا کرد.
تلفنهای همراه امروزه به ابزاری برای خرید و فروش دام در کنیا تبدیل شدهاند. در کره شمالی مردم برای ارتباط با دنیای خارج از آن استفاده میکنند. در روستاهای افغانستان برای هشدار به سربازان در مقابله و جنگ با طالبان مورد استفاده قرار میگیرد. شورشیان از این ابزارها برای منفجر کردن بمب در عراق بهره میبرند و آفریقاییان برای توزیع دارو و اطلاعرسانی درباره بیماریهایی همچون ایدز این دستگاهها را مورد استفاده قرار میدهند.
هماکنون همه کارگران در سراسر دنیا از این دستگاهها استفاده میکنند، حتی روستاهایی وجود دارد که اگرچه برق ندارند یا هنوز لوله کشی آب در آنها وجود ندارد اما در هر خانهای دستکم یک دستگاه تلفن همراه هست.
در این گزارش قصد داریم به چهار روشی که تلفنهای همراه باعث تغییر زندگی بشر شدند بپردازیم.
راهی برای آزادی
کره شمالی کشوری است که مردم برای استفاده از تلفنهای همراه به شدت در محدودیت هستند و اجازه استفاده از این ابزارها را برای ارتباط با کشورهای دیگر ندارند.
در مرز چین و کره شمالی گروههای اعزامی فعالان حقوق بشر مستقر شدهاند و هدف آنها تشویق افراد به استفاده از تلفن همراه است تا در کشوری که امکان استفاده از این دستگاهها برای ارتباط با دنیای بیرون وجود ندارد تلفنهای همراه وارد شده و مردم بتوانند از آنها بهره ببرند.
مردم این کشور به شدت در محدودیت و زیر ذره بین هستند، به طوری که اگر تلفنهای قاچاق کشف شوند، منجر به زندانی شدن آنها میشود؛ حتی در این کشور افراد ممکن است به دلیل دسترسی به تلفن همراه به پای جوخه آتش نیز کشیده شوند.
توانمندی اقتصادی
بر اساس گزارش BBC، فقط 5 درصد مردم در تانزانیا حساب بانکی دارند و در کنیا یک شعبه بانکی برای 100 هزار نفر وجود دارد و این اوضاع در بسیاری از کشورهای در حال توسعه همچون هند نیز تکرار میشود.
اما در اوگاندا از تلفنهای همراه برای انتقال پول استفاده میشود و در جایی که بانک وجود ندارد از این دستگاهها به عنوان بانکداری همراه استفاده میشود. آنها صدها مایل دور از خانه کار میکنند و میتوانند با استفاده از تلفن همراه برای خانواده شان پول بفرستند. در این کشورها اپراتورها سرویس انتقال پول را فراهم کرده اما در هند بانکها سیستمی مبتنی بر موبایل راه?اندازی کردهاند که انتقال پول را امکانپذیر میکند.
در کنیا این سرویس با نام M-Pesa ارایه شده و میلیونها دلار پول هر روز با استفاده از سرویس پیامک انتقال پیدا میکند.
در شرق آفریقا هم کشاورزان با استفاده از سرویس پیامک پولی را که از فروش غلات به دست میآورند انتقال میدهند.
استفاده در زمینه پزشکی
هنگامی که در کشورهایی مثل کنیا، اوگاندا، جنوب آفریقا و زامبیا بیماریهایی مثل مالاریا، سل و ایدز شیوع مییابد و مشکل توزیع دارو وجود دارد، تلفنهای همراه این مشکل را حل میکنند. در یک پروژه با نام Stop Stock-Outs فعالان اقدام به ارسال پیامک به یک شماره مرکزی میکنند و کمبود نوع خاصی از دارو را گزارش میدهند. همه این اطلاعات در یک نقشه مجازی جمع آوری شده و روی آن، نقاط قرمز نشان دهنده کمبود دارو و خطر خواهد بود.
جنگ و تلفن همراه
به گزارش وال استریت ژورنال، طالبان در افغانستان اپراتورها و شرکتهای ارایهدهنده سرویسهای محلی تلفن همراه را مجبور کردهاند که برجهای مخابراتی شان را شب هنگام خاموش کنند.
این اقدام به منظور جلوگیری از گزارش عملکرد طالبان به دولتهای دیگر است. ارتش ناتو هم در اقدامی مشابه برای جلوگیری از بمب گذاری شورشیان شبکههای تلفن همراه را در این کشور قطع کرد.
این در حالی است که کنترل اینگونه ابزارها به مرور زمان مشکلتر شده است. البته تلفنهای همراه در اقتصاد افغانستان خیلی تاثیر ندارند، با این حال هماکنون در این کشور هر نفر یک دستگاه تلفن همراه دارد.
10 بازی که باید حتما دانلود کنید
ما ایرانیها دانلود کردن را خوب بلدیم و خیلی از بازیها را یکی، دو هفته قبل از اینکه وارد بازار اروپا و آمریکا شود دانلود میکنیم، تکثیر میکنیم، یک شبه ته و تویش را در میآوریم و میرویم سراغ شکار مفت و مجانی بعدی. با عرضه PS3 و Xbox 360 چند سالی است بازار جدیدی برای بازیهای قابل دانلود روی کنسولها شکل گرفته، اما از آنجا که سرعت اینترنت در ایران پایین است، بازی آنلاین روی کنسولها بین گیمرهای ایرانی درست و حسابی جانیفتاده و حتی برای خیلی از ما چیز عجیب و غریبی به نظر میرسد. این در حالی است که خیلیها با کنسول خود تک نفره یا فوق فوقش دو نفره بازی میکنند و از امکانات آنلاین محرومند. در این گزارش به بررسی 10 بازی دانلودی برجسته میپردازیم که عمدتا روی دو شبکه PSN سونی و Xbox Live مایکروسافت منتشر میشود و بازیکنان با قیمت کمتری آنها را میخرند. تازه اگر Xbox 360 داشته باشید میتوانید امتیازها یا همان Achievementهای خود را در بازیهای مختلف بالا ببرید و مثلا در ازای پرداخت 800 امتیاز یکی از همین 10 بازی را بخرید و دانلود کنید.
1- Braid
پلاتفورم: Xbox Live، PSN
سازنده: جاناتان بلو
در Braid داستان بازی حرف اول و آخر را میزند. این بازی روایت داستانی را کاملا جدی گرفته و بازیکنان را تشویق میکند به تک تک دیالوگها دقت کنند تا بتوانند به کلید معماها پی ببرند. Braid به جای اینکه لقمه را درسته توی دهانتان بگذارد، کمیآن را میچرخاند تا حسابی گرسنه شوید و برای قاپیدن آن مغزتان را به کار بیندازید. علاوه بر این Braid یک بازی Open-ended یا با پایان باز است (مثل GTA که لزوما پایان خاصی ندارد) و همین امر نوع جدیدی از معما را پیش رویتان قرار میدهد. گیم پلی و معماهای Braid هم واقعا جذاب است و بی دلیل نیست اسم این بازی سر زبانها افتاده است.
2- Everyday Shooter
پلاتفورم: PSN
سازنده: جاناتان مک
بازار بازیهای تیراندازی همیشه داغ داغ است، اما گاهی باید از کال آو دیوتی، مدال افتخار و هیلو گریزی زد و با یک بازی متفاوت نفسی تازه کرد. Everyday Shooter همان چیزی است که برای سلامت روح بازیخورتان تجویز میکنیم. اگر کرم بازیهای تیراندازی روی کنسولها هستید و چشم بسته با دو آنالوگ کنترلر جادو میکنید، Everyday Shooter خوراک شماست. این بازی را مثل بازی معروف Crimson Land روی PC از بالا دنبال میکنید. Everyday Shooter یک جورهایی یک Serious Sam جمع و جور است که مدام باید بدوید و تیراندازی کنید. یکی از نکات بامزه بازی، جلوههای صوتی آن است. بازیکنان با شلیک به اشیای گوناگون در بازی به نوعی یک موسیقی متن درست میکنند که واقعا شنیدنی است. از این گذشته رد کردن هر مرحله قلق خاصی دارد که پی بردن به آن مزه بازی را دوچندان میکند.
3- Flower
پلاتفورم: PSN
سازنده: thatgamecompany
“گل” شاید عجیب ترین و متفاوت ترین بازی باشد که تا به حال دیده اید. در این بازی تبدیل به باد میشوید و میوزید و گلبرگی را در دشت و صحرا همسفر بیکلام خود میکنید. گلبرگ شما در طول سفر، گلهای دیگر را همراه خود میکند و به دشتهای مرده جان میدهد. جالب است بدانید Flower هیچ دیالوگی ندارد و این زبان طبیعت است که با شما حرف میزند. پس چشمها را بشویید و جور دیگری به این بازی لطیف و دوست داشتنی نگاه کنید. روایت داستانی صامت “گل” آنقدر با شما حرف میزند که بازیهای دیگر را با انبوهی از دیالوگ به راحتی به فراموشی میسپارید.
4- Geometry Wars: Retro Evolved
پلاتفورم: Xbox Live
سازنده: Bizarre Creations
Geometry Wars یکی از اولین بازیهای قابل دانلود کنسولهای نسل حاضر بود. از عمر این بازی تیراندازی برجسته 5 سال میگذرد، اما هنوز هم یکی از بهترینهاست. Geometry Wars هم مثل Everyday Shooter از آن بازیهای تیراندازی ساده اما سرگرم کننده است که مهارت شما در بازی همزمان با دو آنالوگ را میسنجد. در این بازی امتیازی مدام دشمن سرتان میریزد و تا جایی که میتوانید باید زنده بمانید. شما یک سفینه فضایی هستید و دشمنتان هم اشکال هندسی فضایی. همیشه نباید در کانتر استرایک و کال آو دیوتی کل کل کنید، اگر راست میگویید و خیلی بازی بلدید، تسلط خود بر کنترلر را در Retro Evolved به رخ بکشید.
5- Limbo
پلاتفورم: Xbox Live
سازنده: Playdead Studios
Limbo یا “برزخ” در اوج سادگی، یک بازی استثنایی است. این بازی از آن کابوسهایی است که وقتی به خواب میروید خرتان را میچسبد و رهایتان نمیکند. در برزخ هم پسرک بی نام و نشانی به خواب میرود، اما وقتی چشم باز میکند متوجه میشود که در برزخ گرفتار شده و به این راحتیها از این کابوس وحشتناک بیدار نمیشود. پسرک در این بین دنبال خواهر گمشده اش میگردد. فضای سیاه و سفید برزخ شما را یاد کابوسهای نیمه شب میاندازد که هر چه جیغ میکشید صدایتان در نمیآید و وقتی میخواهید با تمام وجود فرار کنید، انگار پاهایتان به زمین وصل شده است.
6- Peggle
پلاتفورم: Xbox Live، PSN
سازنده: PopCap Games
Peggle هم باب طبع بازیکنان عادی است، هم بازیکنان حرفهای از آن لذت میبرند و هم مامان بزرگها و بابابزرگها با آن کیف میکنند. خلاصه اینکه هرکسی ذرهای به بازی کردن علاقه داشته باشد از Peggle خوشش میآید. ماجرای این بازی خوش ساخت از این قرار است که باید به تمام توپهای نارنجی روی صفحه شلیک کنید. Peggle چیزی شبیه زوما است، اما تنوع بسیار بیشتری در مقایسه با آن دارد. حواستان را جمع کنید! دانشمندان ثابت کرده?اند که Peggle اعتیادآور است!
7- PixelJunk Eden
پلاتفورم: PSN
سازنده: Q Games
احتمالا تا اینجای مطلب با خود گفته اید سریعتر نگاهی به بقیه بازیها بیندازم تا بروم سر وقت نید فور اسپید، بایوشاکیا هر بازی کله گندهای که خوراکتان است. اما PixelJunk Eden کلهگنده بازیهای دانلودی است. در این بازی جذاب جانور دوست داشتنی و تند و تیزی دارید که در باغ عدن از این شاخه به آن شاخه میپرد و گرده افشانی میکند. گشت و گذار در باغ دیدنی و خوش آب و رنگ این بازی چیزی است که خودتان باید تجربه کنید.
8- PixelJunk Shooter
پلاتفورم: PSN
سازنده: Q Games
“Shooter” چهارمین عضو خانواده PixelJunk است. این یکی پیکسل جانک در زیر زمین اتفاق میافتد. شما سوار ماشینهای مخصوصی میشوید تا معدنچیانی را که در دل زمین گرفتارشدهاند نجات دهید. این وسط جانوران عجیب و غریب همسایه هم برایتان دردسرساز میشوند. PixelJunk Shooter یک بازی روان و دلپذیر است؛ وقتی پایش بنشینید، به این راحتیها بلند نمیشوید.
9- Splosion Man
پلاتفورم: Xbox Live
سازنده: Twisted Pixel
Splosion Man یکی از بهترین بازیهای دانلودی سبک پلاتفورمر است. همانطور که از عنوان بازی پیداست، با شخصیت بزن بهادر Splosion Man هر چیزی که امکان داشته باشد را سر راهتان منفجر میکنید. این بازی گرافیکی بالاتر از سطح بازیهای دانلودی دارد و در نگاه اول وسوسه میشوید قیمت بالاتری پای دانلود آن بپردازید.
موسیقی متن هیجان انگیز شما را به خوبی روی ریتم بازی سوار میکند و حالت تک نفره و چند نفره هر کدام برای خود عالمیدارد. Splosion Man الماس بازیهای دانلودی است که به راحتی نمیتوانید از آن چشم پوشی کنید.
10- World of Goo
پلاتفورم: PC، Wiiware
سازنده: 2D Boy
در بین این 10 تا بازی، World of Goo کمتر از بقیه نیاز به تعریف دارد. احتمالا این بازی جذاب و متفاوت را تا به حال روی کامپیوتر بازی کرده اید یا دست کم تعریف آن را از اطرافیان شنیده اید. در World of Goo باید به یک سری توپ چسبناک بانمک کمک کنید که به درستی به همدیگر بچسبند و از سر و کول هم بالا بروند تا به نقطه پایان برسید.
در این بازی باید محاسبات فیزیکی خود را مثل یک مهندس آرشیتکت بالا ببرید، چون کوچکترین اشتباهی در محاسبه، توپهای بامزه و پر سر و صدا را ممکن است به ته دره بفرستد.
همهچیز درباره وایمکس
- در حالیکه در کشورهای پیشرفته دنیا از راههای گوناگون و متفاوت برای اتصال به شبکهاینترنت استفاده میشود، اما درایران استفاده از تکنولوژیهای قدیمیهمچون ADSL و به تازگی وایمکس با مشکلات بیشماری مواجه است. جدای از مشکلات سرویس ADSL که تا کنون بارها به آن اشاره شده، این روزها سرویسدهی خدمات وایمکس نیز که هم اکنون توسط دو اپراتور ( یعنیایرانسل و مبین نت ) به صورت گسترده در کشور ارائه میشود با کم و کاستیهای فراوانی مواجه است.
پروانه وایمکس 11 اسفند ماه سال 87 از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به 4 شرکت مبین نت،ایرانسل، اسپادان و رایانه دانش گلستان اعطا شد و براساس آن دارندگان پروانه موظف شدند تا 9 ماه بعد از دریافت پروانه، شبکه خود را راهاندازی کنند؛ اما بر اساس اطلاعات به دست آمده در تابستان سال جاری تنها دو اپراتورایرانسل و مبین نت بودند که به صورت گسترده خدمات دهی روی سرویس وایمکس را در شهرهای مختلف کشور آغاز کردند.
با وجودی که اپراتور وایمکسایرانسل و مبین نت موفق شدهاند این سرویس را در شهرهای مختلف کشور راهاندازی کنند وجود برخی نارساییها و ناهماهنگیها از سوی این اپراتورها و مسوولان نظارتی سبب شده تا مشتریان و کاربران از این فناوری آنچنان که باید راضی نباشند و تفاوتی بین DAIL UP با ADSL و ADSL با وایمکس احساس نکنند. در واقع کاربران تنها با پرداخت هزینه بالا، اینترنت بیسیمیرا تجربه کنند که فرقی بااینترنت با سیم ندارد.
تفاوت وایمکس مبین نت - ایرانسل
براساس گزارشهای منتشر شده کاربران شرکت مبین نت که هماکنون اینترنت بیسیم را در 11 شهر راهاندازی کرده، باید اینترنت بی سیم با سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه، با 6 گیگابایت ترافیک ماهانه 20 هزار تومان پرداخت کنند و اینترنت با همین سرعت اما با ترافیک نامحدود ماهانه 40 هزار تومان پرداخت کنند.
وایمکس مبین نت با سرعت 256 کیلوبیت بر ثانیه و با ترافیک نامحدود به مبلغ ماهانه 20 هزار تومان به متقاضیان عرضه میشود واین سرویس با سرعت 512 کیلوبیت بر ثانیه و 25 گیگابایت ترافیک ماهانه 40 هزار تومان و با ترافیک نامحدود ماهانه 60هزار تومان است. همچنین اشتراک وایمکس مبین نت با سرعت یک مگابیت بر ثانیه و ترافیک نامحدود نیز ماهانه 60 هزار تومان هزینه در بردارد. به گفته مسوولان این شرکت هزینه اولیه بابت فعال سازی، نصب و تحویل، در صورت پیش پرداخت 5 ماه هزینه ماهانه وایمکس، ماه ششم همان طرح رایگان است و در صورت پیش پرداخت 9 ماه، هزینه سه ماه طرح انتخابی رایگان خواهد بود. در همین حال ترافیک مصرف شده وایمکس مبین نت در ساعت 2 تا 8 صبح و جمعهها رایگان است. اما نحوه پرداخت هزینههای سرویس ایرانسل همچون سرویسهای تلفن همراه آن به دو صورت اعتباری و دائمی است.
کاربران وایمکس ایرانسل میتوانند بر اساس تمایل خود نسبت به نحوه پرداخت، از میان دو گزینه اشتراک اعتباری یا دائمی یکی را انتخاب کنند. همچنین تمامی کاربران این سرویس، صرف نظر از روش پرداخت انتخابی خود، میتوانند در هر زمان به ریز صورتحساب و جزئیات استفاده خود از خدمات دسترسی داشته باشند.
آبونمان ماهانه استفاده از سرویس ایرانسل با سرعت 128کیلوبیت برثانیه با طرح تعرفه پایه به همراه 3 گیگابایت ترافیک هزینهای در حدود 12 هزار تومان دارد، اما همین سرعت با ترافیک نامحدود هزینهای در حدود 45 هزار تومان دارد. این تعرفه برای سرعت 256 کیلوبیت بر ثانیه به همراه 3 گیگابایت ترافیک هزینهای در
حدود 15 هزار تومان و با ترافیک نامحدود هزینهای در حدود 49 هزار تومان در بر دارد.
کاربران برای استفاده از سرعت 512 کیلو بیت بر ثانیه همراه با 4 گیگا بایت ترافیک چیزی در حدود 20 هزار تومان هزینه پرداخت کنند و همین سرعت با ترافیک نامحدود حدودا 60 هزار تومان برای کاربر هزینه در بر دارد.
فراهم نبودن زیرساخت، حقوق ضایع شده کاربر
اما فارغ از مشکلات هزینه، کاربران سرویس وایمکس با مشکلات دیگری نیز دست و پنجه نرم میکنند.
هر چند در صحبت با مسوولان این دو شرکت، هر یک از آنها مشکلاتی که کاربران وایمکس با آن روبهرو هستند را رد میکنند، اما عدم پاسخگویی سیستم پشتیبانی به درخواستهای کاربران، سرعت پایین، قطع و وصلهای مدام به دلیل مشکلات آنتندهی و... از جمله اصلیترین مشکلاتی است که این روزها کاربران وایمکسی با آن روبهرو هستند.
در همین زمینه مسعود داورینژاد، رییس سابق سازمان تنظیم مقررات میگوید: «مهمترین شرطی که میتواند باعث موفقیت فناوری وایمکس شود اطلاعرسانی به موقع و تلاش در جهت ارزان بودن خدمات آن است که هرچند دو اپراتور فعال در کشور توانسته تا حد قابل توجهی این بخش را به مرحله اجرا درآورند؛ اما با این وجود شواهد نشان میدهد که برخی مشترکان وایمکس از خدماتاین اپراتورها راضی نیستند و معتقدند وایمکس نیز مانند ADSL و دایل آپ نتوانسته خدمات اینترنت را با دسترسی آسان و ارزان در اختیارشان قرار دهد.»
وی در خصوص تفاوت سرویسدهی وایمکس درایران و سایر کشورهای جهان اظهار میکند که سرویس وایمکس طی چند سال گذشته دچار تحولات گوناگونی شده است. در ابتدای ورود این فناوری، از آن به صورت fix یا ثابت استفاده میشد، اما به دلیل مشکلاتی که داشت از جمله این که کاربر نمیتوانست حرکت کند و باید ثابت در جایی میماند چندان مورد استقبال قرار نگرفت. در مرحله بعد وایمکس متحرک که بیشتر روی موبایل کارآیی داشت مورد توجه قرار گرفت که البته توجه بهاین نوع هم با ورود فناوری LTE از بین رفت. در واقع فناوری LTE به خاطر سرعت بالا و عدم دردسرهای سرویس وایمکس بسیار مورد استقبال کشورهای گوناگون قرار گرفته و حتی بسیاری از شرکتها هم که اقدام به تولید چیپهای وایمکس کرده بودند تولیدات خود را متوقف کردند.
به باور وی حقوق کاربران وایمکس بیش از حقوق کاربران ADSL ضایع شده است و دلیل این امر هم به اپراتورهایی بر میگردد که دراین بخش فعالیت میکنند. در واقع ورود اپراتورهای تلفن همراه بهاین بخش اصلا درست نیست.
وی در ادامه به عدم فراهم بودن زیرساختهای سرویسدهی وایمکس در کشور اشاره میکند و میگوید: «اپراتورهای فعال در کشور بدون اینکه زیرساختهای لازم را فراهم کند شروع به سرویسدهی کردند. برای مثال در حال حاضر آنتنهای BTS اپراتورها به آن اندازهای نیست که بتواند جوابگوی نیاز کاربران باشد. همچنین مودمهای مورد استفاده را نیز کاربر باید برای بهتر آنتن دهی
آنقدر جابه جا کند تا بتواند شرایط خوب را به دست بیاورد که این شرایط هم به محض اینکه مانعی جلوی آنایجاد شود از بین میرود.»
در همین زمینه خشایار تمدن، مدیرعامل شرکت لایزر، از شرکتهای سرویس دهنده وایمکس به شرکتها و بانکها میگوید:« اصل فناوری وایمکس در حال حرکت بودن آن است و این درحالی است که هنوز کاربران ایرانی فقط میتوانند از حالت ثابت آن استفاده کنند. فارغ از این، قابلیت بیشتری که وایمکس نسبت به تکنولوژیهای دیگر دارد، قابلیت «موبیلیتی» آن است که این قابلیت هم در کشور به خاطر محدودیتهای قانونی مورد استفاده قرار نمیگیرد.» به گفته وی، اصل فناوری وایمکس روی تلفن همراه است و از آنجایی که در این زمینه نه زیرساخت و نه محتوای کافی تولید شده است، نمیتوانیم از این تکنولوژی استفاده کنیم و همان تکنولوژی تقریبا منسوخ شده نیز با سختی و مشکلات فراوان مورد استفاده قرار میگیرد.
تمدن نیز همچون داوری نژاد معتقد است که در هیچ جای دنیا ارائه خدمات دیتا به اپراتورها واگذار نمیشود؛ چرا که خصلت هر دو فناوری کاملا با یکدیگر متفاوت است. وی براین باور است که این فناوری تازه وارد است و تا زمانی که به شرایط مورد قبول برسد، باید زمان زیادی را سپری کند.
کارشناسان معتقدند با وجودی که وایمکس محدود به مکان نبوده و نیازمند ظرفیت مرکز مخابرات و خط تلفن نیست، به راحتی و به سرعت میتواند از سد ADSL بگذرد و ضریب نفوذاینترنت را افزایش دهد. با این حال، آنچه که در این میان از سوی کارشناسان به آن انتقاداتی وارد است به عدم نظارت شفاف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عملکرد اپراتورهای وایمکس مربوط میشود؛ چرا که کاربرانی که با مشکلاتی در نحوه دریافت سرویس خود روبهرو هستند، هم اکنون هیچ اطلاعی از نهاد نظارتیاین بخش ندارند و نمیدانند که برای اعلام شکایت باید به کجا مراجعه کنند و لازم استاین سازمان همان گونه که نهادهایی را برای نظارت روی سرویس ADSL شرکتهای فعال دراین بخش در نظر گرفته، برای این بخش نیز چارهاندیشی کند.
تاکنون 227 بازی غیرمجاز شناخته شدند
به گفته کارشناسان یکی از علت های کندبودن روند رسیدگی به بازی های غیربومی در ایران، اقدام دیرهنگام سیاستگذاران درخصوص فعال کردن بنیاد ملی بازی های رایانه ای است.
با این وجود این بنیاد توانسته است در مدت زمان اندک خود و با وجود زمانبربودن فرآیند بررسی بازی های رایانه ای، تعداد قابل توجهی از بازی های خارجی را مورد ارزیابی قرار داده و رده بندی کند. اما باید توجه داشت بررسی 969 بازی خارجی در مقابل خرید 25 میلیون بازی رایانه ای خارجی از سوی کاربران ایرانی، رقم ناچیزی است. این در حالی است که تعداد بازی های رایانه ای ایرانی موجود در بازار بسیار کمتر از تعداد بازی های غیربومی است. هرچند تلاش شرکت های خصوصی تولیدکننده داخلی با وجود تمامی مشکلات، اعم از مالی و تبلیغاتی قابل توجه است اما شناخت نیاز کاربر و بازار از مهم ترین عواملی است که می تواند حتی با وجود تعداد اندک بازی های رایانه ای ایرانی در بازار تا حدودی نگاه مخاطبان را به سمت بازی های رایانه ای داخلی جلب کند و باعث کاهش فروش بازی های خارجی شود. در این میان موضوع مهم دیگر، ورود بازی های رایانه ای خارجی به صورت قاچاق است که به نظر می رسد هنوز در این زمینه اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.
آمارها چه می گویند
دی ماه سال گذشته بنیاد ملی بازی های رایانه ای، نظام رده بندی بازی ها را به طور رسمی افتتاح کرد. از آن زمان تاکنون این بنیاد بر اساس این نظام، 969 بازی خارجی را مورد بررسی قرار داده که تاکنون 227 مورد آن غیرمجاز اعلام شده است. البته این تعداد بررسی در بازه زمانی فروردین ماه تا مرداد ماه امسال انجام شده است.
در همین حال بیشترین حجم بازی های رایانه ای خارجی غیرمجاز مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه امسال است. همچنین براساس اطلاعات ارائه شده در سایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای تاکنون 23 بازی رایانه ای داخلی تولید و ثبت شده که این تعداد نیز در مدت مشابه بررسی بازی های رایانه ای خارجی صورت گرفته است. درعین حال طبق آمار ارائه شده از سوی این بنیاد تعداد شرکت های تولیدکننده بازی های رایانه ای در داخل، 62 شرکت است. موضوع قابل توجه در ارائه آمارها و فعالیت های بنیاد ملی بازی های رایانه ای، فعالیت های اداره بازی های رایانه ای وزارت ارشاد بوده که به موازات بنیاد ملی بازی های رایانه ای صورت گرفته است؛ چرا که بر اساس آمارهای مندرج در سایت اداره بازی های رایانه ای وزارت ارشاد، تاکنون 1206 بازی مورد تایید و مجاز شناخته شده است که البته آمار کلی از تعداد بازی های مورد بررسی واقع شده، درج نشده است.
همچنین این نهاد تعداد شرکت های تولیدکننده مجاز بازی های رایانه ای داخلی را 17 شرکت عنوان کرده است. ناگفته نماند که موازی کاری همواره در بخش های مختلف وجود داشته و به نظر می رسد که وجود نیز خواهد داشت. گرچه همواره مسوولان بنیاد ملی بازی های رایانه ای را تنها متولی نظام سیاست گذاری و نظام مندکردن این صنعت بیان کرده اند اما وجود برخی نهادهای دیگر و اقدامات مشابه این بنیاد مانند شورای عالی اطلاع رسانی، کانون فرهنگی پرورشی کودک و نوجوان همچنان خط سیر موازی کاری در کشور را ادامه داده اند. ناگفته نماند براساس آمارهای ارائه شده از سوی کارشناسان و حتی مدیران داخلی در مورد رشد صنعت بازی های رایانه ای در جهان، این صنعت تا سال 2012 رشدی قابل توجه خواهد داشت.
به گفته بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، رشد فعلی صنعت بازی های رایانه ای شش درصد بوده و این رشد تا سال 2012 به 10 درصد خواهد رسید. او در مورد رده سنی کاربران بازی های رایانه ای می گوید: «طبق تحقیقاتی که از سوی کارشناسان بنیاد صورت گرفته، 85 درصد جوان های دبیرستانی ما مخاطب بازی های رایانه ای هستند و بین 20 تا 30 درصد از این افراد هر روز بازی رایانه ای انجام می دهند.» معاون شورای عالی اطلاع رسانی با ارائه آمارهایی درخصوص تولیدات بازی های داخلی می افزاید: «تاکنون حدود 40 نوع بازی در ایران تولید شده است که بیش از نیمی از افراد زیر 12 سال را در
بر می گیرد، ولی کمتر از 10 نوع بازی در ایران برای گروه سنی بالای 12 سال تولید شده است که می توان گفت از این نظر فقیر هستیم.» براساس گزارش های منابع بین المللی منتشر شده میزان فروش نرم افزارهای بازی های ویدئویی همچنان رو به رشد است به نحوی که انتظار می رود این میزان فروش تا سال 2010 به 15 میلیارد دلار در سال برسد.
معضلی به نام قاچاق بازی های رایانه ای
گزارش های غیررسمی حاکی از این است که به طور متوسط هر هفته بین هفت تا 10 عنوان بازی جدید رایانه ای به طور قاچاق وارد ایران می شود، این رقم در مقابل اقدامی است که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در خصوص ممانعت از ورود برخی بازی ها انجام می دهد. طبق آخرین اظهارات بهروز مینایی در آخرین اقدام این بنیاد واردات حدود 20 بازی خارجی ترجمه شده به اسامی داخلی ممنوع شده است. به نظر می رسد همین تعداد بازی رایانه ای از مبادی قاچاق وارد کشور شود.
از همین روی جعفری جلوه معاونت سینمایی وزارت ارشاد بر این عقیده است نمی توان تنها با نگاه سلبی و انتظامی جلوی تکثیر و فروش بازی های غیرمجاز را گرفت. از طرفی آگاهان یکی از دلایل عدم توانایی شرکت های داخلی برای رقابت با تولیدات خارجی و جلوگیری از افزایش سهم بازار محصول دیگر کشورها را عدم رعایت قوانین کپی رایت می دانند. این امر موجب شده تا شرکت های تولیدکننده با ضررهای قابل توجهی روبه رو شوند.
به نحوی که اگر قیمت بازی بالای
پنج هزار تومان باشد بلافاصله کپی می شود بنابراین شرکت ها مجبورند برای رقابت با بازی های خارجی قیمت را در حد دوهزار تا 2500 تومان کاهش دهند. اما با این قیمت حتی با فروش 100 هزار نسخه نیز نمی توانند هزینه های 60 تا 70 میلیونی تولید بازی را برگردانند.
مینایی در این باره ادامه می دهد: «برای نمونه بازی هایی مانند عصر پهلوانان حدود 180 میلیون و بازی گرشاسب بالای 200 میلیون تومان و بازی شمشیر نادر که به تازگی تولید شده است در همین حدود هزینه در بر دارد.»
به همین دلیل دست اندرکاران معتقدند چنانچه اقدامات عملی و حمایت های لازم و به ویژه اعتماد سازی کاربران از بخش خصوصی صورت گیرد، دیگر شاهد ورود قاچاق بازی های رایانه ای به کشور نخواهیم بود چون کاربران دیدگاه خود را نسبت به بازی های رایانه ای تغییر داده و به سمت تولیدات داخلی روی می آورند. در عین حال کارشناسان بر این باورند که با وجود پژوهش های مختلفی که در این زمینه از سوی نهادهای گوناگون از جمله بنیاد ملی بازی های رایانه ای صورت گرفته است، هنوز شاهد یک نظام یکپارچه برای بازی های رایانه ای در ایران نیستیم زیرا این نظارت بر بازی های رایانه ای در حد ممنوع کردن تعداد معدودی از بازی های رایانه ای بوده است. همچنین فرهنگ سازی در این مورد تنها به گزارش های تلویزیونی یا مقالات چاپی تکراری محدود شده که تنها به بیان معایب بازی های رایانه ای می پردازد. تاکنون چندین بار گزارش های مشابه و کلیشه ای از تلویزیون دیده ایم که به چند دقیقه صحبت با علاقه مندان بازی های رایانه ای و روان شناسان و کارشناسان آموزشی اکتفا شده است.
منبع : آی تی ایران
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
راه انداز
محافظت در مقابل خطرات ایمیل (?)
قابلیتهای نرمافزارهای ضدویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم (?)
اختلال عاطفی فصلی: نشانه ها و روش های درمان
آیا مصرف ویتامین به درمان افسردگی کمک می کند؟
چند نکته کارساز در مورد " مدیریت زمان "
25 ماده از قانون جرایم رایانه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید
نوع موسیقی و تاثیر آن بر کودک
افسردگی و برخی علل آن در ایران
دیدار پرشور هزاران نفر از پرستاران، معلمان و کارگران سراسر کشور
درمان تنش و اضطراب با ماساژ ( ماساژ درمانی
[همه عناوین(668)][عناوین آرشیوشده]