طرز کار برنامه های ضد ویروس
ضد ویروس اصطلاحی است که به برنامه یا مجموعه ای از برنامه ها اطلاق می شود که برای محافظت از کامپیوتر ها در برابر ویروس ها استفاده می شوند. مهم ترین قسمت هر برنامه ضد ویروس موتور اسکن
(Scanning engine) آن است. جزئیات عملکرد هر موتور متفاوت است ولی همه آنها وظیفه اصلی شناسایی فایل های آلوده به ویروس را با استفاده از فایل امضای ویروس ها بر عهده دارند. فایل امضای ویروس یک رشته بایت است که با استفاده از آن می توان ویروس را به صورت یکتا مورد شناسایی قرار داد و از این جهت مشابه اثر انگشت انسان ها می باشد. ضد ویروس متن فایل های موجود در کامپیوتر را با نشانه های ویروس های شناخته شده مقایسه می نماید. در بیشتر موارد در صورتی که فایل آلوده باشد برنامه ضدویروس قادر به پاکسازی آن و از بین بردن ویروس است. در مواردی که این عمل ممکن نیست مکانیزمی برای قرنطینه کردن فایل آلوده وجود دارد و حتی می توان تنظیمات ضدویروس ها را به گونه ای انجام داد که فایل آلوده حذف شود.
ادامه مطلب.../b>/strong>
Unicode چیست؟
حتما این روزها کلمه Unicode بارها به گوشتان خورده و یا در وب سایت ها و برنامه های کاربردی جدید آن را دیده اید و میخواهید بدانید که Unicode چیست. همینطور که حتما میدانید کامپیوتر فقط با عدد و رقم سرکار دارد و تمام اطلاعات نوشتاری,صوتی و تصویری نهایتا بصوت اعداد و ارقام در کامپیوتر ذخیره و پردازش میشوند .خوب حالا ما برای اینکه بتوانیم اطلاعات نوشتاری خودمان را برای کامپیوتر قابل فهم کنیم مجبوریم تا به هر حرف از حروف الفبا, یک کد عددی اختصاص بدهیم. از این رو صدها نوع سیستم کد گذاری به وجود آمده و برای زبانهای مختلف سیستم های مختلف معرفی شده.این مسئله در مورد زبان رسمی ایران یعنی فارسی هم صادق بود و تازه هر شرکت نرم افزاری ایرانی هم یک سیستم کد گذاری مخصوص خودش را داشت و دارد و هیچ وقت یک سیستم کد گذاری استاندارد برای زبان فارسی بوجود نیامد که همه برنامه نویسها از آن استفاده کنند.این مسئله در مورد زبان های دیگر هم وجود داشت.تا اینکه بالاخره Unicode معرفی شد.یونی کد نه یک نوع فونت خاص است نه یک برنامه خاص بلکه یک استاندارد کد گذاری برای حروف الفباست مانند ANSI. یونی کد به همه ی حروف اعداد یکتایی مستقل از محیط سیستم عامل و برنامه و زبان اختصاص میدهد.این سیستم میتواند تمام حروف زبانهای مختلف زنده امروز دنیا را در خودش جای دهد و به هر کدام از این حروف کد یکتایی اختصاص دهد. بکار گیری Unicode در وب سایت ها و برنامه های Clint -Server میتواند بسیار مفید باشد و ما نگران این نیستیم که کاربران وب سایت از چه سیستم عامل و از چه مرورگر اینترنتی استفاده میکنند فقط باید از استاندارد Unicode پشتیبانی کند.امروزه بسیاری از شرکتهای پیشتاز دنیای کامپیوتر این استاندارد را پذیرفته اند و تقریبا تمامی برنامه های کاربردی جدید از این سیستم کد گذاری حمایت میکنند مثلا از سیستم عامل windows me به بعد یعنی windows 2000,windows xp و windows server.net تماما بر مبنای Unicode بنا شده اند و سیستم عامل های دیگر مثل MacOs و Solaris و چندین سیستم عامل دیگر هم از Unicode حمایت میکنند.برنامه کاربردی نیز مانند Office2000وOffice Xp بطور کامل از این استاندارد پشتیبانی میکنند. و شما میتوانید با استفاده از Front Page Xp یا Front Page 2000 یا Visual Studio.net صفحات وب فارسی ایجاد کنید.
ادامه مطلب.../b>/strong>/font>
شگردهای جدید کلاهبرداری در بازار کامپیوتر
طی سالهای اخیر بارها و بارها اخبار متعددی در زمینه وقوع کلاهبرداریهایی به اشکال مختلف در بازار کامپیوتر منتشر شده است. کلاهبرداریهایی که به اعتقاد کارشناسان از سیستم توزیع سنتی بازار کامپیوتر ما ناشی میشود و در سطح کلان بسیاری از فعالان بازار کامپیوتر را متضرر کرده است. کارشناسان معتقدند ،تا زمانی که سیستم توزیع و پرداخت در بازار ما به صورت کنونی (سنتی) باشد، بازار با این مشکلات مواجه است.
به گفته آنها تا کنون روشهای مختلفی از جمله، سیستم پرداخت الکترونیک، فروش غیرحضوری(اینترنتی) و... برای مدرن شدن بازار کامپیوتر پیشنهاد داده شده است، ولی به دلیل گرایش خریداران و همچنین تعداد زیادی از فروشندگان به روشهای سنتی، روشهای جدید نتوانستهاند در بازار داخلی موفق باشند و به همین دلیل هر از گاهی اخباری از گوشه و کنار در مورد بروز کلاهبرداریهایی در سطح بازار به گوش میرسد.
کلاهبرداری در بازار کامپیوتر
تا کنون بیشتر کلاهبرداریها در بازار کامپیوتر، در سطح بازار و بین کسبه رخ داده است و به همین دلیل است که تصور ما از کلاهبرداری در حوزه کامپیوتر به مسائلی چون، نقد نشدن چکهایی که بین فعالان بازار یا عرضهکنندگان کالا رد و بدل میشود و مسائل مالی از این دست محدود میشود. شاید موشکافانهترین تصویر ما از کلاهبرداری در سطح بازار نیز به مساله زیر فروشی در بازار یا تغییر قطعه و معرفی یک کالا، با قابلیت پایینتر از آنچه هست به خریدار بیاطلاع از همهجا ختم شود.اما حقیقت چیز دیگری است. در این بازار هزار رنگ و پر از تنوع که این اواخر به شدت راکد و بیرونق شده است، روشهای جدیدی از کلاهبرداری باب شده است و جالب اینجاست که این بار قرعه این بدبیاریها به نام فروشندگان بازار افتاده است.دامنه این کلاهبرداریها تا آنجا پیش رفته است که اداره آگاهی برای اطلاع فعالان صنف کامپیوتر و همچنین افرادی که قصد فروش کالاهای خود را از طریق تبلیغات اینترنتی، روزنامهها و... را دارند اطلاعیه صادر کردهاست و نسبت به بروز این کلاهبرداریها که به روشهای مختلفی انجام میشود اطلاعرسانی کرده است.
روشهای کلاهبرداری
بر اساس اعلام پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ، طی روزهای اخیر شخصی ناشناس، ضمن تماس تلفنی با مراکز خرید و فروش رایانه، سفارش خرید کالاهایی را به فروشنده میدهد و درخواست میکند کالاهای مورد نظر به آدرس وی که یک آدرس واهی است ارسال شود. پس از چند مدتی فرد ناشناس با فروشنده تماس گرفته و اعلام میکند کالای مورد نظر به دست وی نرسیده است و شماره تماس پیک را از فروشنده میگیرد و در پی آن با پیک تماس گرفته و اعلام میکند آدرس وی تغییر کرده و آدرسی جدید به وی ارائه میکند. این تغییر آدرس چند بار تکرار میشود و در نهایت شخص ناشناس با پیک تماس گرفته و با تقلید صدای فروشنده اعلام میکند که مبلغ کالا پرداخت شده است و کالا را به فرد ناشناس تحویل دهد. حتما آخر داستان را حدس میزنید؟ بله درست است. پیک از همه جا بیخبر کالا را در ازای دریافت هزینه حمل و نقل به فرد ناشناس تحویل میدهد و پس از مدت کوتاهی متوجه میشود چه کلاهی به سر فروشنده و خودش رفته است.
این یکی از روشهای نوین کلاهبرداری از فعالان بازار است.به گفته یکی از فعالان بازار، بارها اتفاق افتاده است که فردی سفارش خرید کالا و ارسال با پیک را به ما داده است و پس از مدتی پیک با دست خالی و البته در شرایط بدی نزد ما میآید. داستان هم این طور است که با پیک در یک کوچه بن بست قرار میگذارند و کالا را به زور و کتک از وی میربایند.به گفته وی، گاه نیز فردی سفارش خرید یک کالا را میدهد و وقتی کالا را میفرستیم به بهانه اینکه کالا ایراددار است، قطعات کالا را عوض میکنند و به پیک که دانش کافی ندارد تحویل میدهند.بهنامی، یکی از فعالان بازار نیز میگوید، یکی از روشهای کلاهبرداری که این روزها باب شده است و معمولا بین شرکتها اتفاق میافتد این است که یک شرکت با شرکت دیگر تماس میگیرد و سفارش خرید چند نوع کالا را در حجم زیاد میدهد. وقتی جنس و فاکتور فروش امضاء شده و تحویل میشود، شرکت خریدار به بهانه عدم حضور مسوول مربوطه یک فقره چک بدون امضاء به فردی که برای دریافت چک رفته است و عمدتا پیک است تحویل میدهد و بابت تحویل چک از وی امضا میگیرند.
و همین امضا دردسر ساز میشود. چون چک بدون امضاست و شرکت خریدار ادعا میکند چک را به پیک تحویل داده است و هیچ مسوولیتی به عهده نمیگیرد.یکی دیگر از شگردهای جدید کلاهبرداری هم این است که شرکت خریدار خود را به دوربین مداربسته مجهز میکند و وقتی شخصی که برای تحویل کالا به شرکت مراجعه میکند، به بهانههای مختلف کالا را از وی دریافت نمیکنند و فرد با کالا از شرکت خارج میشود. دوربین نیز تمام این لحظات را ثبت مراجعه میکند. زمانی که فرد همراه با کالا از شرکت خارج میشود، کالا را بیرون از شرکت از وی تحویل میگیرند. اینگونه است که با استناد به تصویری که دوربین مدار بسته گرفته است، ادعا میکنند کالا دریافت نشده است و تصویر هم گویای این مساله است.به گفته فعالان بازار، ارائه چکهای سرقتی، چک بدون اعتبار و چک تقلبی هم این روزها افزایش یافته است. شیوه کار هم به این صورت است که این چکها پس از ساعت کاری بانکها به فروشنده تحویل داده میشوند و زمانی که فروشنده برای نقد کردن چک به بانک مراجعه میکند تازه متوجه تقلبی یا سرقتی بودن چک میشود. جالب اینجاست که شکایتها به جایی نمیرسد. زیرا اگر چک سرقتی باشد تا فروشنده بیاید و ثابت کند چک را از شخص دیگری گرفته است و.... زمان زیادی صرف میشود.
به غیر از چکهای تقلبی و سرقتی، چک پول یا همان تراولهای تقلبی هم این روزها در بازار دردسرهایی برای دریافت فروشندگان ایجاد کرده است.
ارائه این چک پولها در زمانی که فرصت کافی و وسایل تشخیص تقلبی و اصل بودن این تراولها وجود ندارد بیشتر است. بهعنوان مثال، یک پیک موتوری وسایل شناسایی چک پول تقلبی را همراه ندارد. خریدار هم از این موضوع نهایت استفاده را کرده و یا کل مبلغ را به وسیله چکپولهای تقلبی پرداخت میکند و یا اینکه تراولهای تقلبی را بین نمونههای اصل به پیک تحویل میدهد.شاید فکر کنید با این تفاسیر پرداخت الکترونیکی مطمئنترین راه باشد. ولی طبق اعلام برخی فروشندگان، اتفاق افتاده است که خریدار با یک فیش تقلبی ادعا میکند مبلغ را به صورت الکترونیکی برای فروشنده واریز کرده است و فروشنده هم گاه بدون چک کردن حساب این فیش را دریافت میکند. اگر هم حساب بانکی توسط فروشنده چک شود باز هم کلاهبرداران با روشهای خاصی به صحت ادعای خود پافشاری میکنند.شهرام شیرمست، رییس اتحادیه صنف رایانه و ماشینهای اداری نیز با تایید افزایش ارائه چکهای جعلی در بازار کامپیوتر گفت: متاسفانه این موضوع صدمات زیادی به اعضای صنف زده است.وی گفت: معمولا چکهای جعلی برای معاملاتی با مبلغ بالا (بیش از یکصد میلیون تومان) رد و بدل میشوند و بدتر از همه این است که ارائهکنندگان این چکها از نام ارگانهای دولتی و موسسات بزرگ استفاده میکنند. به عنوان مثال فردی به عنوان نماینده یک وزارتخانه به یک شرکت مراجعه میکند و بابت خرید یک فقره چک ارائه میکند. شرکتها هم معمولا به دلیل اعتمادی که به وزارتخانهها و ارگانهای دولتی دارند به راحتی چک را قبول میکنند، ولی بعد مشخص میشود که چک تقلبی است و اصلا فلان وزارتخانه چنین تقاضایی برای خرید نداشته است.
چه باید کرد
احمد علیپور، یکی از اعضای سازمان نظام صنفی و از مدیران شرکت فراسو با تایید این موضوع که بروز کلاهبرداریهایی اینچنینی در بازار ناشی از سیستم توزیع سنتی بازار کامپیوتر در کشور است، میگوید: اگر در سیستم توزیع و حداقل پرداخت ما تغییراتی ایجاد شود این مشکلات تا حدودی رفع میشود. به گفته وی، در حال حاضر بیش از 80 درصد خریدهایی که در فروشگاه لاوان صورت میگیرد به صورت الکترونیکی پرداخت میشوند و این نشاندهنده این است که خریداران و فروشندگان با این موضوع کنار آمدهاند که باید از یک روش مطمئن برای پرداختها استفاده کنند. به گفته وی، اگر فروشگاه به سیستم پرداخت الکترونیک مجهز باشد خریدار هم از این شیوه پرداخت استقبال میکند. اما اینک برخی از فروشگاهها به این سیستم مجهز نیستند و وقتی خریدار اعلام میکند برای پرداخت، کارت میکشد، به فروشگاه همسایه مراجعه میکنند و هم خریدار را به دردسر میاندازند و هم خود را.وی در مورد بروز کلاهبرداری در خریدهای اعتباری هم گفت: در بازار ما فروشنده تمام سعی خود را میکند تا کالاهایش را به فروش برساند ولی در خارج از کشور اینطور نیست و فروشنده ابتدا از اعتبار فرد اطمینان مییابد و پس از آن معامله صورت میگیرد. وی تاکید کرد اگر شرکتها از حداقل امکانات برای فروش و پرداخت الکترونیکی بهرهمند باشند این مشکلات کمرنگتر میشود.شیرمست، رییس اتحادیه صنف رایانه و ماشینهای اداری نیز با تایید این موضوع که مشکلات موجود در بازار کامپیوتر ناشی از سیستم توزیع سنتی بازار است، گفت: در حال حاضر مشکلی که وجود دارد این است که چه نهادی بابت اصلاح سیستم توزیع در بازار میتواند درست عمل کند؟ و چه سیستمی را باید جایگزین کنیم؟به گفته شیر مست، ما میتوانیم با روشهایی بروز کلاهبرداری بین اعضای صنف را کاهش دهیم، ولی نمیتوانیم بر خریداران کنترلی داشته باشیم.به گفته وی، اتحادیه پیشنهاد راهاندازی یک سیستم قوی به عنوان جایگزین این سیستم توزیع سنتی را داده بود تا بر اساس آن از فعالان صنف اعتبارسنجی شود و معاملات براساس اعتبارات صورت گیرد. ولی راهاندازی این سیستم هزینه زیادی دارد و اتحادیه نمیتواند این هزینهها را تامین کند.وی افزود: سنگاندازیهای وزارت دارایی هم تا حدود زیادی باعث شده است راهاندازی این سیستم به تعویق بیفتد.
چرا که این ارگان، ضرایب واقعی را برای فعالان صنف در نظر نگرفته است و در این صورت راهاندازی این سیستم باعث دردسر فعالان صنف میشود.به نظر میرسد اعضای صنف تمایلی ندارند اداره دارایی از اعتبار واقعی آنها مطلع شود. زیرا در این صورت مالیات زیادی از آنها اخذ میشود.شیرمست در این باره میگوید: وقتی اداره دارایی برای خرده فروشان سود 9 درصد و برای عمدهفروشان سود 4 درصد در نظر میگیرد( در حالی که سود واقعی بین 1 و 2 درصد است) چگونه انتظار دارید فروشندگان تمایلی به راهاندازی سیستم اعتبارسنجی داشته باشند؟ وی افزود: اگر یک اتحاد کامل بین اعضا و ارگانها بود و همه منافع خود و جمع را یکی میدانستند این مشکلات تا حدودی کمرنگ میشد.
اپراتور طلسم شده
آیا اپراتور سوم با سرنوشتی مشابه اپراتور دوم میتواند به موقع سیمکارتهای خود را عرضه کند یا خیر؟
اپراتور سوم تلفن همراه با قدمتی 5 ساله از سال 84 تاکنون، از بدو آغاز و برنامهریزهای مرتبط پرحاشیهترین خبر در حوزه ارتباطات کشور اخیر بوده است. اخبار مربوط به اپراتورسوم این روزها برای خبرنگاران و کسانی که اخبار آن را دنبال میکنند به یک سریال دنبالهدار و تکراری تبدیل شده که هر دفعه هم قهرمانهای داستان عوض میشوند و در مدت زمانی که کمتر از سه ماه به آخرین وعده مسوولان جهت عرضه سیمکارتهای نسل 3اG اپراتور سوم باقیمانده، دو تن از اعضای هیات مدیره تامین تلهکام استعفا میدهند و باز هم به شایعات عدم عرضه به موقع سیمکارتها دامن میزند. اگر بخواهیم نگاه اجمالی به اخبار این اپراتور از ابتدا تاکنون داشته باشیم، وقایعنگاری این اپراتور تقریبا از سه سال پیش جدی میشود.
به گزارش ایلنا، بعد از اعلام وزیر ارتباطات جهت شروع به کار فراخوان مزایده اپراتورسوم مهمترین خبر اعلام سرمایهگذاری 3میلیارد یورویی مگافون در ایران و در پروژه اپراتور سوم تلفنهمراه کشور است، خبر بعدی هم مربوط به انصراف نابهنگام مگافون بیهیچ دلیلی و بیاطلاعی و بیاعتنایی وزیر وقت ( سلیمانی ) به این امر بود.
خبرهای بعد از این اپراتور هم مربوط به کم و زیاد شدن تعداد داوطلبین شرکت در این مزایده و همایشهای بزرگ مجری این طرح در امارات و دبی و اجرای مزایده با 5 کنسرسیوم بود.
مبنا این بود که برنده نهایی مزایده اپراتورسوم در مهرماه سال 87 اعلام شود، آن زمان هم این امر با تاخیری چند ماهه انجام شد و کنسرسیوم تامین اتصالات متشکل از شرکت تامین تلهکام وابسته به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی و اپراتور اماراتی اتصالات روز 23 دیماه سال 87 به عنوان برنده مزایده اپراتور سوم تلفنهمراه کشور انتخاب شد، ولی وزیر ارتباطات در اولین سخنان خود در مورد برنده مزایده اپراتور سوم تلفنهمراه، به جای تایید برنده شدن این شرکت از حذف آن به علت انجام ندادن تعهدات مربوط به مزایده خبر داد.
در همین گیرودار، برخی اخبار رسانهها حاکی از این بود که رگولاتوری همزمان با اتصالات با کنسرسیوم زین ایران به عنوان برنده دوم در حال مذاکره بوده، این خبر هم توسط مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات صدف ذخیره وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان(طرف ایرانی کنسرسیوم زین ایران) و هم مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تایید میشود.
به کنسرسیوم زین ایران جهت ارائه مدارک و اعلام آمادگی خود دو بار فرصت داده شد (یکی تا پایان 30 اردیبهشت و دیگری تا 25 خرداد) که فرصت دوم هم تمدید شد، ولی باز هم هیچ مدرکی ارائه نشد و جریان خود به خود کان لم یکن تلقی شد.
بعد از زین دوباره خبری مبنی بر مجوز گرفتن شرکت مگافون برای ارائه سیمکارتهای اپراتور سوم تلفن همراه در رسانهها منتشر شد که این خبر با تکذیب برخی از مسوولان مواجه شد، این خبر در زمانی منتشر شد که مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی به وضعیت اپراتور سوم تلفنهمراه جلسهای را با نمایندگان رگولاتوری و وزارت ارتباطات برگزار کرده بود و نتیجه این جلسه تجدید مزایده اپراتور سوم و حذف شرط لزوم شریک خارجی در این مزایده اعلام شده بود.
چرا اتصالات از ایران رفت؟
عدم موفقیت شرکت اتصالات در کسب سومین مجوز تلفن همراه ایران ضربهای سنگین برای این اپراتور اماراتی بوده است. مطمئنا تشکیل کنسرسیومی به ریاست شرکت اتصالات، با توجه به ارتباطات تجاری نزدیک دولت ایران و امارات و وجود جمعیت چشمگیر ایرانی در امارات، میتوانست بهترین روش برای ورود این اپراتور به بازار ایران باشد.
اما فقط چند ماه پس از اعلام شرکت اتصالات به عنوان برنده مجوز، ناگهان تمام امیدهای این شرکت برای ورود به بازار ایران از میان رفت.
یکی از نکات قابل تامل در پرونده اپراتور سوم کش و قوس فراوان مابین شریک داخلی و خارجی کنسرسیوم اتصالات بود، به حدی که وزیر ارتباطات سابق در جلسهای خواهان برقراری صلح بین مدیر عامل اتصالات و تامین تله کام میشود، ولی میانجیگری وزیر ارتباطات (سلیمانی) بین طرفین در یک جلسه خصوصی با شکست مواجه میشود، بسیاری از تحلیلگران عامل مهم کنار گذاشتن اتصالات را همین اختلافات عنوان میکنند.
اگرچه حدس زدن دلیل اصلی حذف اتصالات از مزایده اپراتور سوم ایران بسیار سخت است، این امر نیز غیرمحتمل به نظر میرسد که شرکتی با گستردگی و تجربه اتصالات، نسبت به پرداخت به موقع هزینه مجوز و عمل به تعهداتش غفلت کرده باشد. به عقیده تحلیلگران، یکی از دلایل عدم اعطای مجوز درخواست این کنسرسیوم مبنی بر اصلاح برخی از جنبههای توافقنامه بوده است که تجربه شرکت ترکسل را میتوان دلیلی برای تاکید بر این عقیده دانست.
جالب است بدانید که اتصالات در پیشنهاد مالی خود درصد حقالسهم دولت از درآمد را 23/6 درصد اعلام کرده بود که با توجه به پیشبینی درآمدی این کنسرسیوم، در طول 15سال فعالیت در مجموع مبلغ 163705میلیارد ریال به دولت پرداخت میکرد، همچنین برای تعیین برنده، ارزش روز این مبلغ (NPV) به اضافه معادل ریالی حقالامتیاز اولیه صدور پروانه (300میلیون یورو) ملاک بود که این رقم در خصوص کنسرسیوم تامین اتصالات معادل 53125 میلیارد ریال میشد.
برخی دیگر از تحلیلگران نیز معتقدند که تصمیم حذف اتصالات از سوی رگولاتور و وزیر ارتباطات میتواند تا حدی ریشه در مسائل سیاسی داشته باشد و برخی اخبار در آن زمان دلیل اصلی کنارگذاشتن اتصالات را مصاحبه محمد حسن عمان «مدیرعامل اتصالات» با شبکههای ماهوارهای در خصوص جزایر خلیجفارس ذکر کرده بودند. به هر حال بعد از
کش و قوسهای فراوان و تعلل بیش از حد وزارت ارتباطات و رگولاتوری جهت معرفی برنده نهایی اپراتور سومی که قرار بود در تابستان 88 اعلام شود، اردیبهشت ماه سال جاری پروانه اپراتور سوم با همه حواشی و شایعاتی که داشت بالاخره به آن رسید که از همان ابتدا مدعی بود و مجوز پروانه به شریک داخلی اتصالات، یعنی شرکت تامین تلهکام اهدا شد، در حالی که بارها مسوولان از اعلام اسم تامین تلهکام به عنوان برنده نهایی سرباز میزدند. همزمان با ارائه پروانه اپراتور سوم تلفن همراه به شرکت تامین تله کام، وزیر ارتباطات جزئیات قیمت، زمان ارائه و نیز امکانات این اپراتور که از سال 1387زمزمه ورود آن شنیده میشد، تشریح کرد.
وی قیمت سیم کارتهای اپراتور سوم تلفن همراه که قرار است مکالمه تصویری و نیز اینترنت پر سرعت ارائه دهد را 120 هزار تومان و زمان حضور اپراتور سوم در بازار ایران را دهه فجر اعلام کرد.
انتخاب پیمانکار
شرکت ارتباطات تامین شمس نوین (تامین تله کام) در سال 1386با سرمایهگذاری شرکت شمس تامین و با هدف ارائه خدمات و محصولات متنوع و با توجه به ظرفیتهای بالقوه کشور و منطقه در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات تاسیس شد.
آنچه در معرفینامه این شرکت مطرح شده از آن به عنوان تنها شرکت تخصصی در مجموعه شرکتهای شستا یاد شده در حالی که این شرکت یکی از 16 شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی بوده و علاوه بر آن گروه شرکتهای داتک و فنآوا نیز به عنوان شرکتهای تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات شناخته شده و طی سالهای اخیر اقدام به ارائه خدمات اینترنت، تلفن اینترنت، وایمکس و حتی دیتاسنتر کردهاند.
سرمایه شرکت تامین تله کام در ابتدای تاسیس هزار و 200 میلیون ریال بوده است. این شرکت پس از به دست آوردن پروانه پروژه اپراتور سوم تلفن همراه اقدام به انتشار اطلاعیهای در خصوص مشاور خارجی کرد. این در حالی است که براساس مصوبه جدید، الزامی برای مشارکت شریک خارجی در پروژه وجود ندارد و این شرکت بعد از این مصوبه توانست اتصالات شریک خارجی خود را عقب زده و مجوز را دریافت کند. تامین تله کام، بعد از این فراخوان اعلام کرد شرکت «سفره کام» از کشور فرانسه را به عنوان مشاور خارجی انتخاب و این مشاور فعالیت خود را آغاز هم کرده است، ولی باز هم خبرها حاکی از آن است که تامین تلهکام در پارهای از موارد با این شریک خارجی دچار مشکل شده است و پروژه سیمکارتهای 3اG متوقف شده است، گویی این شرکت بنای سازگاری با شریک خارجی ندارد.
استعفای دو عضو هیات مدیره اپراتور سوم
آخرین خبری که از این اپراتور منتشر میشود تغییر مدیریتی و استعفای دو عضو هیات مدیره این شرکت است، مهدی افراسیابی و بابک ارشد دو عضو هیات مدیره شرکت تامین تله کام از این سمت استعفا میکنند و علی اصغر عمیدیان و علیزاده جایگزین آنان در شرکت تامین تله کام شدند.
بعد از تغییرات پیش آمده سید ابوالحسن فیروزآبادی ریاست هیات مدیره، ذبیحالله فیض آبادی ثانی مدیرعامل، علی اصغر عمیدیان، علیزاده و سید محسن محسنی شکیب اعضای هیات مدیره تامین تله کام را تشکیل میدهند. ولی باز هم اخبار تایید نشدهای پیرامون استعفا و کنارهگیری فیروز آبادی نیز به گوش میرسد که از سوی هیچ منبع رسمی تایید نشده است، ولی برخی از کارمندان این شرکت ضمن تایید این خبر، وضعیت پروژه اپراتور سوم را در هالهای از ابهام عنوان میکنند. پیش از این در آستانه دریافت پروانه فعالیت در پروژه اپراتور سوم جهانگیر آقازاده که مدیرعامل شرکت تامین تله کام بود جای خود را به ذبیحالله فیض آبادی داد. به هر حال وعده ورود اپراتور سوم با امکاناتی جدا از امکانات اپراتورهای کنونی در شرایطی رقم میخورد که مشترکان تلفن همراه در ایران رضایت چندانی از امکانات و وضعیت مناسب تلفنهای همراه در کشور ندارند و همواره از وضعیت شبکه به دلیل
آنتن دهی نامناسب یا ارسال نشدن پیامکها یا ارسال چند باره پیامکی که یک بار ارسال شده است، ناراضیاند. این روزها که کمتر از سه ماه مانده به پایان سال، تامین تلهکام مانند یک کشتی توفان زدهای میماند که جهت دقیق ساحل را گمکرده است و حتی حاضر نشده برای عرض اندام در نمایشگاه تلهکام شرکت کند و شاید این خود گواه پریشان حالی این شرکت و اعضای آن باشد.
در پایان باید پرسید که آیا اپراتور سوم با سرنوشتی مشابه اپراتور دوم میتواند به موقع سیمکارتهای خود را عرضه کند یا خیر؟
پرفروشترین بازیهای کامپیوتری در بازار ایران
امروزه بازیهای کامپیوتری یکی از جذابترین سرگرمیها در دوران ما هستند و گروههای مختلف سنی از کودکان گرفته تا افراد بزرگسال به جرگه علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری پیوستهاند.
رشد کیفی و کمیبازیهای کامپیوتری و همچنین امکان تعامل با دنیای مجازی از دلایلی هستند که باعث جذابیت بازیهای کامپیوتری شدهاند.
به کمک حضور بازیهای جدید و ابزارهای مدرن بازی، امروزه در یک بازی کامپیوتری میتوانید به یک راننده ماهر تبدیل شوید و با جدیدترین و گران قیمتترین اتومبیلها به مسابقه با دیگران بپردازید.
میتوانید با استفاده از بازیهای حرکتی پینگ پنگ، تنیس بازی کنید یا گریزی به دنیای موسیقی بزنید. حتی میتوانید به یک قهرمان بدل شده و به جنگ دیو و موجودات فضایی عظیم بروید. میتوانید کارهایی را انجام دهید که شاید انجام آنها در دنیای واقعی غیرممکن و غیرقابل تصور باشد؛ اما در دنیای بازیهای کامپیوتری بدون به خطرانداختن امنیت خود میتوانید بسیاری از چیزهایی را که تجربه آنها در دنیای واقعی غیرممکن است را تجربه کنید. اما به هر حال ورود به دنیای شگفتانگیزی که بازیهای کامپیوتری برای ما به ارمغان آوردهاند، نیازمند به ابزار و وسایلی است که خوشبختانه این روزها در بازار کامپیوتر ما به راحتی و به وفور یافت میشود. البته شاید قیمت این ابزارها تا حدودی گران باشد، ولی برای برخی از گیمبازان صرف مبلغ بالا برای ایجاد ساعاتی خوش و پر هیجان میارزد.
ابزارهای جدید بازی در بازار
سالها است که ما با کنسولهای بازی نظیر X BOX، X BOX 360، WII، PSP، PS3 آشنا هستیم. این اواخر هم ابزارهای جانبی در کنار این کنسولها به بازار عرضه شدهاند که جذابیت بیشتری برای گیمرها دارند. به عنوان مثال ابزارهای بازی موسیقی، مانند درامهای بیسیم، گیتار بیسیم، بازیهای حرکتی مانند پینگ پنگ، تنیس و.... فرمانهای خودرو که به کلاج و ترمز و ... مجهزند توسط شرکتهایی چون لاجیتک، سونی، نینتندو، فراسو و... به بازار عرضه شدهاند. این ابزارها روی کنسولهای بازی یا در کنار آنها در نقش مکمل به کار برده میشوند و با قیمتهای مختلفی از حدود یکصد هزار تومان تا 450 هزار تومان در بازار خرید و فروش میشوند.
لذت رانندگی با سرعت بالا، بدون خطر
یکی از پر مخاطبترین نمونه این ابزارها یک بازی حرکتی است که به یک فرمان، کلاج و ترمز مجهز است و کاربر به وسیله آن میتواند یک رانندگی واقعی را با سرعت بالا تجربه کند. بر اساس اعلام مسوول فروش شرکت صوت و تصویر پایتخت، یکی از عرضهکنندگان تجهیزات بازی و سرگرمی، این ابزار سرگرمی با عنوان G27 و از خانواده لاجیتک است که به بازار عرضه شده است و به کلاج و ترمز مجهز است و برای کنسولهای PS3،PS2 و PCطراحی شده است. به گفته وی، فرمان مسابقه ای G27 کاربر را روی یک صندلی واقعی شبیه سازی شده مینشاند و کاربر با مکانیسم عکسالعمل دوموتوره این دستگاه میتواند قدرت، سرعت و دقت را به خوبی در یک شرایط شبیهسازی شده و با حس جاده واقعی تجربه کند. فرمان مسابقهای G27 با قیمت 420 هزار تومان به فروش میرسد.
مدلهای دیگری از این فرمان توسط شرکت آواژنگ به بازار عرضه شدهاند که نمونههای LOGITECH FORMULA FORCE EX، نمونه لرزشیLOGITECH FORMULA،MOMO RACING FORCE FEEDBACK و DRIVING FORCE EX برای PC و فرمان مسابقهای DRIVING FORCE GT و نمونه بیسیم DRIVING FORCE برای PS3 طراحی و به بازار عرضه شدهاند. فراسو نیز فرمانهای بازی را با قیمتهای مختلفی به بازار عرضه کرده است. یکی از مدلهای این ابزارها مدل،FGW-810 Black / Blue است که مجهز به Axis Joystick و دنده و پدال پایی، موتور لرزاننده برای حس واقعی هیجان بازی بوده و با قیمتی حدود 43 هزار تومان در فروشگاههای لاوان عرضه شده است.
بازار گرم بازیهای حرکتی
شرکت مایکروسافت نیز کنسولهای بازی جدیدی موسوم به کینکت (Kinect) را به بازار داخلی عرضه کرده است که البته این کنسول با پک کامل وارد بازار داخلی نشده است.به گفته مسوول فروش شرکت صوت و تصویر پایتخت، این سیستم، یک سیستم حرکتی است که مبتنی بر یک دوربین کار میکند و بر خلاف ابزارهای مشابه برای کنسولهای Wii و Ps3 احتیاج به هیچ ابزار کنترل کننده در دست کاربر ندارد. این فناوری خارقالعاده از سیستم ردیابی بدن استفاده میکند و دارای سنسورهایی است که بدن کاربر را شناسایی کرده و تمامی حرکات بدن کاربر را در درون بازی انعکاس میدهد. کینکت (kinect) با کنسول بازی x box 360 سازگار است و همان طور که گفتیم پک کامل آن هنوز وارد بازار داخلی نشده است. با این وجود قیمت پک نصفه و نیمه این ابزار بازی 200 هزار تومان است و اما ابزار بازی دیگری که این روزها در بازار سرو صدای زیادی به پا کرده است، بازیهای حرکتی شرکت نینتندو هستند. البته شرکتهای دیگری نظیر لاجیتک و سونی هم در این زمینه ابزارهایی به بازار عرضه کردهاند.
به وسیله این ابزارهای حرکتی میتوانید به راحتی و به طور بیسیم در دنیای ویدئویی بوکس، تنیس، بولینگ، پینگپنگ، بیسبال، گلف و... بازی کنید. این دستگاهها نیز با قیمتی حدود 300 تا 370 هزار تومان در بازار به فروش میرسند. البته در زمینه ابزارهای حرکتی، شرکت سونی محصول جدیدش را که move نام دارد، به بازار عرضه کرده است. این دسته بازی را برای کنسولهای بازی ps3 به بازار عرضه کرده است که این ابزار یک دسته بازی لرزشی کوچک است که شبیه به میکروفن ساخته شده است و بخشی را در قسمت فوقانی خود شامل میشود که مانند توپ پینگپنگ است و چراغ led داخل آن روشن میشود. این دستگاه در حال حاضر با قیمت 115 تا 130 هزار تومان در بازار داخلی به فروش میرسد.
موسیقیدانان گیمر
ابزار جدیدی که شرکتهای تولیدکننده محصولات سرگرمیبرای گیمرها تولید کردهاند یک محصول هیجانانگیز و جالب است. شرکتهایی نظیر لاجیتک، کوانتوم و... با تولید آلات موسیقی به شکل کنسولهای مکمل xbox و ps3 درصدد برآمدهاند تا به گیمرهای علاقهمند به موسیقی هم خدماتی ارائه کنند.
محصولات تولیدی این شرکتها شامل، گیتار و درامهای موسیقی است که به صفحههای لمسی و شاسیهای حساس مجهز است .قیمت گیتارهای لمسی هم که با برندهای مختلفی چون کوانتوم، لاجیتک، پگاه چینی و... به بازار عرضه شدهاند حدود 70 هزار تومان تا 250 هزار تومان است. این گیتارها به همه کنسولهای بازی نظیر XBOX ،PS3 و ... سازگارند.
PC مناسب برای گیمرها
یاشار باقری یکی از فعالان بازار که دستی هم در اسمبل کردن سیستمهای کامپیوتری برای گیمرها دارد، میگوید، بهطور کلی هزینه اسمبل کردن یک کامپیوتر رومیزی برای گیمرها حدود 700 هزار تومان تا یک میلیون و دویست هزار تومان است. به گفته وی، مهمترین نکته برای اسمبل کردن یک کامپیوتر مخصوص گیم این است که قطعات آن با هم تناسب داشته باشند. باید رم و مادربورد از لحاظ فرکانس با هم همخوانی داشته باشند. به گفته وی، اگر بخواهیم برای یک گیمر یک سیستم کامپیوتری اسمبل کنیم بهترین انتخاب این است که از پردازنده سری P43، به عنوان مثال P43 7500 استفاده شود که قیمت آن 140 هزار تومان است. برای چنین پردازندهای مادربورد P43 ASUS یا مادربورد P6T که معروفترین مادربورد گیمینگ است مناسب است. قیمت این مادربوردها نیز حدود 280 تا 315 هزار تومان است. رم متناسب با چنین مادربوردی نیز باید حداقل سه گیگابایت از نوع DDR3 باشد. البته رمهای شش گیگابایتی از نوع DDR5 نیز انتخاب خوبی هستند که معمولا برای پردازندههای INTEL CORE I 7 930 به کار میروند و اما انتخاب کارت گرافیک مناسب برای یک سیستم گیمینگ نیز موضوع مهمی است. به گفته باقری کارت گرافیک باید حداقل یک گیگابایت از نوع DDR3 آن هم از خانواده ASUS باشد.وی مدل ATI ASUS 5450 1GB DDR3 را از مادربوردهای معروف گیمینگ نام برد که قیمتی حدود 100 هزار تومان دارد. نوع 1GB DDR5 این کارت گرافیک هم قیمتی حدود 145 هزار تومان دارد. در مورد صفحه نمایش هم این فعال بازار گفت، نمونههای صفحه عریض 19 اینچ بهترین گزینه هستند
تولیدکنندگان برتر بازار جهانی موبایل معرفی شدند
هیچ چیز غیر ممکن نیست. در واقع بهتر است بگوییم هیچ چیز قابل پیشبینی نیست؛ این موضوع هیچ استثنایی هم ندارد. درست به همین دلیل است که ممکن است همان شرکتی که تا دیروز رویای برترین بودن در بازارهای جهانی را در ذهن داشته، امروز یکی از همان برترینها باشد. بهترین نمونه در این مورد اتفاقی است که به تازگی برای شرکت بزرگ و پرطرفدار Apple افتاده است.
این شرکت با وجود تولید و عرضه یکی از بهترین و جنجالیترین محصولات در بازار گوشیهای موبایل و فروش قابل توجه iPhone در بازار کشورهای مختلف، تا همین چند وقت پیش هنوز به جمع برترین تولیدکنندگان بازار جهانی گوشیهای موبایل راه پیدا نکرده بود. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که این موضوع به دلیل تمرکز Apple بر سلیقه کاربران حرفهای و بازار کشورهای توسعه یافته و پیشرفته اتفاق افتاده است. با این همه اما بالاخره اتفاقی که پیشبینی آن را بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازار موبایل کرده بودند، افتاد و Apple به جمع پنج تولید کننده برتر بازار جهانی موبایل پیوست.
آخرین گزارش موسسه تحقیقاتی IDC از بازار جهانی موبایل هم این موضوع را تایید میکند. بر اساس این گزارش بازار جهانی گوشیهای موبایل در فصل سوم امسال رشد 6/14 درصدی را تجربه کرده است. این رشد در واقع برای چهارمین فصل متوالی در این بازار اتفاق افتاده است تا به این ترتیب بازار موبایل چهارمین فصل متوالی با درصد رشد دو رقمی را بگذراند.
موبایلهای هوشمندبا بیشترین رشد
البته نباید تاثیر چشمگیر رشد سریع و فروش خوب موبایلهای هوشمند را در این زمینه نادیده گرفت. بهطور کلی اما گزارشهای IDC نشان میدهند که در فصل سوم سال 2010 چیزی برابر 5/340 میلیون دستگاه گوشی موبایل به سرتاسر جهان صادر شده، در حالی که این رقم برای همین زمان در سال 2009 برابر 1/297 میلیون دستگاه بوده است.
بهترین نشانه برای تاثیر بازار موبایلهای هوشمند بر بازار جهانی موبایل شاید حضور شرکت Apple که صرفا تولیدکننده موبایلهای هوشمند است، در فهرست پنج تولیدکننده برتر بازار جهانی باشد. حالا Apple بالاتر از شرکت RIM به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان موبایل در دنیا در فهرست برترینها قرار گرفته است. جالب است بدانید که این دو شرکت که در زمینه موبایلهای هوشمند فعالیت میکنند در این فصل بیشترین رشد را در میان دیگر تولیدکنندگان برتر داشتهاند.
«وین رستیوو» یکی از کارشناسان موسسه IDC در این مورد میگوید: «ورود Apple به جمع پنج تولید کننده برتر موبایل دنیا در واقع اهمیت حضور تولیدکنندگان موبایلهای هوشمند در این بازار را افزایش میدهد. این در حالی است که در این فهرست تنها تولیدکنندگان موبایلهای هوشمند بیشترین رشد را در بازار داشتهاند»
این در حالی است که این دو شرکت موبایلهای هوشمند، محصولات مبتنی بر سیستم عامل آندرویید را تولید میکنند که این موضوع فشار زیادی را بر شرکت Nokia که رهبر بازار جهانی موبایل است، وارد میکند. این شرکت در واقع بیشترین نفوذش در بازار کشورهای در حال توسعه با محصولات قدیمی و ارزانقیمت است. با این حال اما Nokia برای حفظ جایگاهش در بازار جهانی و باقی ماندن در عرصه رقابت در ماههای اخیر تمرکز بیشتری بر طراحی و تولید موبایلهای هوشمند کرده است.
زوال تدریجی گوشیهای قدیمی
با این اوصاف کارشناسان معتقدند که بازار جهانی موبایل تا پایان سال 2014 با رشد موبایلهای هوشمند همراه شده و رشد میکند. رشد موبایلهای هوشمند هم در واقع به خاطر ارتقای سلیقه کاربران در ارتباطات روزمرهشان اتفاق میافتد.
در این میان بازار کشورهای آسیای پاسیفیک به عرصه رقابتی جدی برای تولیدکنندگان تبدیل شدهاند، اما همچنان Nokia در این بازار پیشرو است. این در حالی است که در بازار این کشورها محصولات نه چندان با کیفیت با برندهای ناشناخته هم سهم قابل توجهی را به خودشان اختصاص دادهاند. موبایلهای هوشمند اما در این بازار به تدریج جای خودشان را باز کرده و در میان کاربران آسیایی حسابی پر طرفدار شدهاند. در بازار ژاپن اما تولیدکنندگانی مانند Sharp، Panasonic، Fujitsu و NEC بیشترین سهم بازار را در اختیار دارند.
بازار کشورهای اروپای غربی هم به مدد حضور پر رنگ موبایلهای هوشمند همچنان در حال رشد است. در این بازار محصولاتی مانند iPhone 4 و محصولات آندروییدی شرکتهایی مانند HTC و Samsung بیشترین فروش را به خودشان اختصاص دادهاند. با این همه موبایلهای هوشمند تنها یک پنجم صادرات موبایل به این کشورها را در اختیار دارند.
بازار موبایل در ایالات متحده اما تقریبا بهطور مطلق در اختیار موبایلهای هوشمند است. در این میان محصولاتی مانند i، i Phone 4، BlackBerry T،T orch 9800، HTC EVO 4G، Motorola DROID و DROID2 بیشترین فروش بازار را در اختیار دارند. این در حالی است که پیشبینی میشود تا پایان سال موبایل هوشمند Galaxy شرکت Samsung هم دردسته پر فروشهای این بازار قرار بگیرد. در این میان موبایلهای قدیمیتر هم فروش کمی دارند و به تدریج از این بازار حذف میشوند. در بازار ایالات متحده موبایلهای مبتنی بر سیستم عامل آندرویید طرفداران بیشتری دارند. در کانادا موبایلهای آندروییدی ارزان قیمت مانند محصولات S، S amsung LG، Sony Ericsson و Motorola خریداران بیشتری دارند.
در بازار کشورهای آمریکای لاتین اما با وجود ادامه بحران اقتصادی، مقبولیت موبایلهای هوشمند در این بازار رشد بازار موبایل را در آن تضمین کرده است. محصولات شرکتهایی مانندAlcatel ، ZTE و Huawei در این بازار طرفداران بیشتری دارند. این شرکتها حتی سهم بازار را در این کشورها از Nokia هم ربودهاند.
بهطور کلی اما بازار جهانی گوشیهای موبایل در فصل سوم سال 2010 رشد خوبی را تجربه کرده است و رقابت را در میان برترین تولیدکنندگان جهانی به شکل جدیتری درآورده است. به این ترتیب عملکرد هر کدام از این تولیدکنندگان را در زیر میخوانید:
Nokia: این شرکت هنوز هم برترین تولیدکننده بازار جهانی موبایل است، اما رشد سالانه صادرات جهانی آن در این فصل به کمتر از 2 درصد رسیده است. فصل سوم در واقع اولین فصل حضور مدیر عامل جدید این شرکت است و میتواند ارزیابی خوبی از تاثیر حضور «استیو الوپ» به حساب بیاید. این شرکت در این فصل رشد 61 درصدی در میزان صادرات موبایلهای هوشمند داشته است، اما متوسط قیمت فروش این محصولات تا 136 یورو کاهش پیدا کرده است.
Samsung: این شرکت روند رشد جدیدی را در این فصل آغاز کرده است و در راستای آن 70 میلیون دستگاه موبایل را به سرتاسر دنیا صادر کرده است. این موج در واقع با خبر معرفی و عرضه محصول جدید این شرکت یعنی Galaxy S i9000 به راه افتاده است. این شرکت تصمیم دارد تا پایان سال 2010 موبایلهای هوشمند بیشتری را به بازار عرضه کند.
LG Electronics: این شرکت اما برخلاف رقبایش روزهای نه چندان خوبی را در فصل سوم سپری نکرده است. این تولید کننده کرهای در این فصل کاهش دو رقمی رشد سالانه در میزان صادراتش را تجربه کرده است. این در حالی است که مسوولان این شرکت از تصمیم برای تمرکز بیشتر بر بخش موبایلهای هوشمند خبر دادهاند. البته بعضی از کارشناسان این اتفاق را ناشی از تاثیر تغییر مدیر عامل این شرکت در فصل سوم میدانند.
Apple: یک تازه وارد جنجالی که بالاخره در این فصل در دسته برترین تولیدکنندگان بازار جهانی موبایل قرار گرفته است. این شرکت بزرگ توانست از سد شرکتهایی مانند RIM و Sony Ericsson بگذرد و در جایگاه چهارم بهترین تولیدکنندگان بازار جهانی قرار بگیرد. این شرکت در فصل سوم محصول پر طرفدار iPhone 4 خودش را بهطور همزمان در هفده کشور مختلف عرضه کرد.
RIM: این تولید کننده آمریکایی به دنبال موفقیت محصول Curve 8520 خودش در بازار توانست رکورد جدیدی را در میزان صادراتش به ثبت برساند. همچنین معرفی محصول جدید Torch این شرکت هم میتواند تضمینی برای ادامه روند رشد آن در بازار باشد.
Sony Ericsson: این شرکت با وجود آنکه در فصل سوم صادرات 4/10 میلیون دستگاهی را تجربه کرد، اما بالاخره از جمع پنج تولید کننده برتر جهانی بیرون افتاد. این شرکت از سال 2004 در این فهرست بود و حالا بعد از گذشت شش سال در رتبه ششم این فهرست قرار گرفته است.
ما تو را گوگل کردیم!
مارتا به آرامیاز پلهها پایین آمد. یک لیوان چای برای خودش ریخت و نزدیک شومینه نشست. فرد روزنامه صبح را به دستش داد و توجه او را به خبری در صفحه اول جلب کرد. مقالهای راجع به رد کردن ادعای یک زن مبنی بر کمردرد مزمن بر اساس نوشتههای روانشناسانهاش روی اینترنت توسط شرکت بیمه بود.
مارتا سرش را تکان داد. «این موضوع هر روز بدتر میشود. دور نیست روزی که مدارک و سوابق پزشکی همه روی اینترنت قرار بگیرد. دیگر حتی فکرهایمان هم شخصی نیست.» مارتای 58 ساله ادعا نمیکرد که در مسائل مربوط به اینترنت یک خبره است و قبول داشت که اطلاعاتش را تنها از روزنامهها به دست میآورد. «فرد، دیگر رازی وجود ندارد. ما باید به زندگی کردن در این شرایط جدید عادت کنیم.»
در همین زمان تلفن زنگ زد. جان هم اتاقی قدیمیفرد در دانشگاه بود که در حال حاضر در چند روزنامه آمریکایی در شانگهای کار میکرد. این دو دوست زیاد با هم ارتباط نداشتند و تنها هر از چندی احوال یکدیگر را میپرسیدند. پس از احوالپرسی، جان گفت که دخترش سوزان که در سانفرانسیسکو است، شنیده است که سازمان فرد میخواهد در چین هم شعبه بزند و او مایل است که در این حرکت سهیم باشد. جان از فرد پرسید که آیا او را میبیند یا نه. فرد سوزان را از زمانی که یک کودک بود دیگر ندیده بود. «او دختر خوبی است. مطمئنم از دیدن او پشیمان نمیشوی.»
«من از دیدن او خوشحال میشوم. بگو با منشیام هماهنگ کند.»
نامزد
یک ماه بعد سوزان در آنطرف کشور در مقابل آینه خودش را تحسین میکرد. او لبخندی بر لب داشت که رضایت او از زندگیاش را نشان میداد. او حس میکرد که در مسیر درستی قرار دارد. سوزان که در چین بزرگ شده بود، هنوز 30 سال هم نداشت. دو زبان ماندالین و چینی محلی را به خوبی صحبت میکرد، با اینکه دانش آموز متوسطی بود در چند مدرسه عالی پذیرفته شده بود و برکلی را برای تحصیل انتخاب کرده بود. چرا که پدرش هم در همین دانشگاه درس خوانده بود. او مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ چین گرفت. با گرفتن چند پیشنهاد شغلی، تصمیم گرفت که در یک شرکت مشاوره مدیریتی مشغول به کار شود. سپس به استنفورد رفت و مدرک MBA خود را از این دانشگاه گرفت.
در یک شرکت طراحی لباس مشغول به کار شد و شرکت را به سود آوری فراوان رساند. الان هم با این تجارب شغلی مایل بود تجربه مدیریتیاش را در بازارهای با رشد سریع مانند چین گسترش دهد. او وسایلش را برداشت، در را پشت سرش بست و به سمت فرودگاه رفت تا به فیلادلفیا نزد فرد برود.
مغازه چینی
فرد هر روز صبح ساعت 5:30 صبح منزل را به قصد دفترش ترک میکرد. او کارهای زیادی برای انجام دادن داشت و وقت برای تلف کردن نبود. با اینکه سازمان در سال 2006 یک فروش پنج میلیارد دلاری را تجربه کرده بود، اوضاع به همین منوال ادامه پیدا نکرده بود. چهار سال پیش سازمان فرد را استخدام کرده بود که با استفاده از یک عمر تجربهای که در مدیریت شرکتهای تولیدکننده وسایل گران قیمت داشت، سازمان را از وضعیت سکون در آورد.
این کار چندان هم آسان نبود. با اینکه برخی از کارهایی که فرد کرده بود کمیسازمان را به سمت سودآوری برده بود، ولی مشکل بزرگتر از این حرفها بود. مشکل این بود که مارک مغازه کم کم داشت مثل مشتریانش پیر میشد و جوانان، بیشتر ترجیح میدادند لباسهای ارزان قیمت تر بخرند. پس برنامههایی برای ایجاد تغییرات بسیار بزرگ در تصویر سازمان در ذهن مشتریان و همچنین در خطوط تولید نیاز بود.
بزرگترین برنامه فرد این بود که سازمان را به چین گسترش دهد؛ چرا که بازار محصولات لوکس در این کشور سالانه 70 درصد رشد میکرد. او میلیونها دلار را برای باز کردن شعب جدید در برخی از شهرهای چین سرمایهگذاری کرده بود. با برنامههایی که ریخته بود، فرد تنها به یک تیم برنده نیاز داشت. او رزومه سوزان را در دست گرفته بود: «واقعا سوزان الان چگونه شده است؟ شاید بشود برای او جایی در شرکت پیدا کرد. در این صورت هم به یک دوست لطف کردهام و هم یک ستاره در حال رشد را استخدام کردهام.»
اولین برخورد
وقتی سوزان وارد اتاق شد، اولین عکسالعمل فرد این بود که بگوید او بسیار به مادرش شبیه است. آنها کمی راجع به زندگی سوزان و خانوادهاش صحبت کردند و سوزان در حالی که اطراف اتاق را نگاه میکرد، به دنبال حرفهای هوشمندانه ای بود که به مذاق فرد خوش بیاید. او گفت: «چینیها میخواهند کمی جنبههای روانی را وارد ماتریالیسمی بکنند که در دهه گذشته کشور را به دست گرفته است. بهتر است که برای رویارویی با این موضوع آماده باشید.»
کاملا مشخص بود که او از جان نمیخواهد که به او لطف کند. او مقامیرا میخواست که لیاقتش را داشت. او میخواست که رهبر تیم در یکی از شهرهای چین شود. او گفت: «یک مغازه بسیار بیشتر از تنها شکل و نام برند است، بلکه برآورده کننده تمایلات مددوستی افراد است. من میتوانم کمک کنم صنعتی را بسازید که مردم برای خرید کردن از آن از یکدیگر پیشی بگیرند. میتوانیم از برخی مدلهای قدیمیچینی در طراحی برند استفاده کنیم.»
فرد گفت: «من راه را برای تو باز میکنم. چند مصاحبه ترتیب میدهم و از آن به بعد خودت باید از خودت مواظبت کنی.»
سوزان چشمکی زد و گفـت: «حتما رییس».
اخبار صفحه نهم
ویرجینیا مدیر بخش منابع انسانی سازمان از کارهای فرد ناراحت بود. او فکر میکرد که فرد استعدادهای داخلی را نادیده میگیرد و فقط از روی حس ششم، تیم مورد نظرش را انتخاب میکند. او از شیوهای که فرد تنها پس از یک بار دیدن سوزان در مورد او صحبت میکرد، چندان خشنود نبود. البته با نگاهی به معرفی نامههای سوزان او دید که کارفرمایانش از او بسیار راضی بودند. همه او را به عنوان فردی بسیار خلاق و ریسک پذیر توصیف کرده بودند. او در حالی که فایل سوزان را مرتب میکرد، به عنوان یک کار معمول نام او را در اینترنت جستوجو کرد تا 11 صفحه اول گوگل در مورد او را ببیند. در صفحه نهم موضوعی بود که جالب به نظر میرسید. داستانی در یک روزنامه در سال 99 که او را به عنوان رهبر یک کمپ مخالفت با سازمان تجارت جهانی در چین به تصویر کشیده بود.
ویرجینیا فکر کرد که این موضوع عجیب است و در این فکر بود که کمی بیشتر در این مورد جستوجو کند، که نامهای از فرد به دستش رسید که در آن اعلام کرده بود که امروز نمیتواند او را ببیند. ویرجینیا از این موضوع ناراحت شد و فکر کرد که باید یافتههایش را هر چه سریعتر با فرد در میان بگذارد.
یک پست قدیمی
فرد مشغول آماده کردن اتاق برای جلسه بود که ویرجینیا وارد اتاق شد. او یافتههایش را که پرینت کرده بود، به فرد داد. «من فکر میکنم که سوزان در چین میتواند ما را با مشکل روبهرو کند.» فرد گفت: «جان مادرت ویرجینیا. در مورد هر کسی که در اینترنت جستوجو کنی، اگر کمیدقیق باشی، مطمئنا میتوانی موضوعات نگران کنندهای پیدا کنی.» ولی در واقع او خوشحال بود که ویرجینیا نتوانسته بود چیزی جدیدتر از اخبار مربوط به هشت سال پیش پیدا کند.
«بهتر است از سوزان بخواهیم که داستان را خودش تعریف کند.» فرد آنقدر از اینترنت سررشته داشت که بداند هر کسی میتواند در آن اطلاعاتی که مایل است را بگذارد. ولی ویرجینیا گفت که شاید بهتر باشد قضیه را با وکلای سازمان در میان بگذارند. چرا که آنها داشتند این موضوع را بررسی میکردند که جستوجوی سابقه افراد متقاضی شغل در اینترنت از نظر قانونی مشکلی نداشته باشد. ویرجینیا گفت: «شاید خوب نباشد اگر به او بگوییم که چون سابقه او را در اینترنت جستوجو کردهایم، نمیخواهیم او را استخدام کنیم.»
«شاید. ولی افرادی با این رزومه هر روز متقاضی کار در شرکت نمیشوند. اگر ما او را استخدام نکنیم، بسیاری شرکتهای دیگر برای استخدام او سر و دست میشکنند.»
تصمیمگیری
مارتا و فرد در حال رفتن به رستوران برای شام بودند که مارتا پرسید قضیه از چه قرار است. او میدید که حواس شوهرش جمع نیست. فرد داستان را برای او تعریف کرد و سپس پرسید: «من چه باید بکنم؟ با گسترشی که اینترنت پیدا میکند، هر روز جوانان کمتری را میتوان یافت که مشکلی نداشته باشند. من فکر میکنم افراد باید کمیبخشندهتر باشند.»
مارتا چند دقیقه سکوت کرد و سپس گفت: «پستهای اینترنتی وقتی درست شدند، دیگر از بین نمیروند. دیر یا زود افرادی پیدا میشوند که این اطلاعات را بیابند و اگر این اطلاعات به دست افراد نامناسب برسد، برنامههایی که برای چین ریختهای، نابود میشوند.»
فرد تعجب کرد. او انتظار داشت که مارتا بگوید که اصلا به این موضوع اهمیت ندهد و سوزان را استخدام کند. او با خودش فکر کرد: «نمیدانم. مشکل اینجاست که من میخواهم بهترین افراد ممکن را برای این تیم انتخاب کنم. و اگر تنها آنهایی را مد نظر داشته باشم که همیشه بدون کوچکترین خطر کردنی زندگی کردهاند، چگونه خواهم توانست یک تیم عالی بسازم؟»
سوال: آیا فرد باید سوزان را بهرغم سابقهای که در اینترنت از او موجود است، استخدام کند؟
فرمول جدید برای محاسبه ضریب نفوذ اینترنت
بازار دیجیتال– بالاخره بعد از مدتها اما و اگر و ارائه آمار ضد و نقیض از میزان ضریب نفوذ اینترنت در کشور، سازمان فناوری اطلاعات خبر از نهایی شدن فرمول ضریب نفوذ اینترنت را داده است.
گفته میشود تعیین فرمول ضریب نفوذ کاربران اینترنت در کشور به سفارش شرکت فناوری اطلاعات و توسط محققان دانشگاه شریف انجام شده است. به باور کارشناسان با توجه به نفوذ روزافزون اینترنت در زندگی مردم، محاسبه تعداد کاربران اینترنت میتواند با ارائه تصویری مناسب از میزان و حوزههای نفوذ اینترنت در کشور، بستر مناسبی برای سیاستگذاری و برنامهریزی در این حوزه ایجاد کند.
فرمول جدید آمد
بسیاری از کارشناسان علت ارائه آمار متناقص از سوی سازمان فناوری اطلاعات را به دلیل استفاده از فرمول اشتباهی میدانند که این سازمان مورد استفاده قرار میدهد.
به اعتقاد این کارشناسان این فرمول به لحاظ فنی دارای چندین خطا است. اولین خطای این فرمول این است که مبنای اینترنتی کشور تنها روش Dial Up در نظر گرفته شده است. دوم اینکه پارامترهای ورودی این فرمول اشتباه است؛ چرا که در فرمول فرض شده که تمام پهنای باندی که در نقاط بینالمللی داریم صرف مصرف خانگی میشود و این در حالی است که بخش عمده پهنای باند کشور صرف انتقال دادههای اقتصادی و تلفن اینترنتی میشود. سومین اشتباه این فرمول نیز به محاسبههای ریاضی آن بر میگردد. در واقع مبنای ریاضی این فرمول این است که به طور مثال 1000 مگابایت پهنای باند کشور را به کانالهای 64 کیلو بیتی تقسیم و هر 64 کیلو بیت را به یک تعداد نفر کاربر اختصاص دادهاند. ایراد این محاسبه این است که زمانی که در مورد ضریب نفود اینترنت صحبت میشود منظور مجموع کاربرانی است که در یکسال به اینترنت متصل میشوند، اما زمانی که در خصوص پهنای باند صحبت میشود تعداد کاربرانی در نظر گرفته میشود که در یک لحظه و به طور همزمان به اینترنت متصل میشوند. با توجه به انتقاداتی که نسبت به فرمول سازمان فناوری اطلاعات وارد میشد، از چندی پیش مسوولان این سازمان خبر از نهایی شدن فرمول جدیدی داده بودند که میتواند خطاهای به وجود آمده در میزان تعداد کاربران اینترنت را کاهش دهد و گویا این فرمول پس از مدتها انتظار نهایی شده است.
حمیدرضا ربیعی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف، با بیان اینکه امروزه ضریب نفوذ اینترنت به عنوان یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها محسوب میشود و این ضریب نشان دهنده میزان دسترسی کاربران یک کشور به اینترنت است در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت که در چند سال اخیر ارقام متفاوتی از وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور اعلام شده است که با توجه به تحلیلهای کارشناسی صورت گرفته و اعلام نظر کارشناسان متخصص، این آمار صحیح و واقعی نیست، زیرا در تعیین این ضریب از منابع علمی و معتبر استفاده نشده است. وی در ادامه اظهار داشته است که تیم فعال در این پروژه پس از طی فازهای مختلفی از قبیل بررسی وضعیت کشورهای جهان، وضعیت اینترنت در داخل کشور و همفکری با صاحبنظران، سرانجام موفق به ارائه فرمولی شد که با شرایط بومی کشور در این زمینه حداکثر هماهنگی ممکن را داشته باشد. این شرایط بومی شامل مواردی چون شرایط اداری، وضعیت بستر و زیرساخت اینترنت در کشور، میزان دسترسی به اطلاعات و بسیاری از موارد دیگر است.
به گفته ربیعی برای محاسبه فرمول ضریب نفوذ اینترنت 4 روش پیشنهاد شد که با توجه به میزان اطلاعات موجود و سیاستهای متولیان توسعه اینترنت، یکی از این روشهای پیشنهادی انتخاب شد. البته برای بالابردن دقت و کاهش خطا، میتوان یک روش را به عنوان روش اصلی در نظر گرفت و از روشهای دیگر به عنوان ابزار مکمل بهره برد.
یکی از ویژگیهای بارز این روش قابلیت به کارگیری فرمول در مقیاسهای جغرافیایی کوچکتر (مانند استان یا شهر) است، به طوری که هر شهر یا استان میتواند بر اساس این رابطه تعداد کاربران ضریب نفوذ اینترنت خود را محاسبه کند که مشارکت استانها را به همراه خواهد داشت. از دیگر ویژگیهای این طرح میتوان به پویا بودن آن اشاره کرد، به گونهای که قابلیت افزوده شدن فناوریهای جدید به آن را دارا است.
هر چند هنوز نمی توان در خصوص صحت استفاده از فرمول جدید اظهار نظر کرد، اما اکثر فعالان بر این باورند که اگر بتوان با استفاده از این فرمول جدید به آمار واقعی ضریب نفوذ اینترنت در کشور دست پیدا کرد بسیاری از مشکلات به وجود آمده برای سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه فناوری اطلاعات کشور حل میشود.
از ضریب نفود 35 درصدی تا 11 درصدی
ارائه آمار از میزان ضریب نفوذ اینترنت در ایران همیشه با اما و اگر های بسیاری همراه بوده است. مسوولان وزارت ارتباطات هر بار ضریب نفوذ در این بخش را اعداد عجیب و غریبی عنوان میکنند که با آمار و ارقام بینالمللی فاصلههای بسیاری دارد و هر بار هم برای مطرح کردن این آمارهای متفاوت دلیل خاص خود را بیان میکنند. به عنوان مثال در آخرین اظهار نظر سعید مهدیون، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات، در واکنش به انتقادات مطرح شده در خصوص میزان ضریب نفوذ اینترنت اظهار داشته است که آمارهای متفاوت در مورد ضریب نفوذ اینترنت و تعداد کاربران اینترنت در کشور میتواند ناشی از اختلاف در تعریف کاربر اینترنت باشد. وی در ادامه به منشا اختلاف در مورد آمار کاربران اینترنت، به تعریف کاربر اینترنتی اشاره کرده و افزوده بود که تعریف ما در سازمان فناوری اطلاعات ایران از کاربر اینترنت یک تعریف استاندارد و جهانی است که براساس آن کاربر اینترنت کسی است که در طول ماه یکبار به اینترنت مراجعه کرده باشد. معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین خاطر نشان کرد برای تعیین ضریب نفوذ اینترنت معیار تمام جمعیت کشور نیست، بلکه براساس استانداردهای بینالمللی، افراد شش سال به بالا محاسبه میشوند، یعنی وقتی اعلام می کنیم که ضریب نفوذ 35 درصد است، یعنی 35 درصد افراد بالای شش سال کشور از اینترنت استفاده میکنند.
در حالی مهدیون صحبت از ضریب نفوذ 35 درصدی اینترنت میکند که مرکز آمار ایران سال گذشته میزان ضریب نفوذ اینترنت در کشور را 1/11 درصد اعلام کرد. در آن زمان سازمان فناوری اطلاعات در واکنش به این آمار تنها به این نکته اکتفا کرد که این سازمان در حال حاضر تمایلی به پاسخگویی در این زمینه را ندارد و آمارهای منتشر شده از سوی سازمان آمار نیز واقعی نیستند. روابط عمومی این سازمان همچنین در ادامه اظهار داشت، مرکز آمار بدون هماهنگی با سازمان فناوری اطلاعات این آمار را آن هم از طرف خودش منتشر کرده است که به هیچ وجه هم مورد تایید شرکت فناوری اطلاعات نیست. همچنین روابط عمومی این شرکت این قول را داد که به زودی پیگیر این اظهارات اشتباه خواهد شد. پیگیری که با گذشت 7ماه از سال هنوز به نتیجه روشنی نرسیده است.
آموزش سخت افزار (قسمت دوم)
منبع: IRITN
منبع تغذیه Power Supply
منبع تغذیه، یک دستگاه الکتریکی است که مسئول تأمین و تنظیم جریان الکتریکی در رایانه می باشد. این قطعه به صورت جعبه ای بزرگ و مستقل در جعبه رایانه قرار دارد و بیشتر خرابی ها را در رایانه به وجود می آورد.
کار منبع تغذیه این است که ولتاژ متناوب (ای سی، Alternate Current) را تبدیل به ولتاژ مستقیم (دی سی، Direct Current) می کند.
ادامه مطلب.../b>/strong>
ارورهای 701 تا 800
ارورهای 701 تا 800
701 . دستگاه به یک میزان BPS پشتیبانی نشده توسط گرداننده com تغییر می یابد .
702 . پاسخ دستگاه دریافت می گردد زمانی که هیچکس انتظار ندارد .
703 . در فعالیت کنونی مشکلی ایجاد شده است .
704 . شماره اشتباه callback .
705 . مشکل invalid auth state .
706 . Invalid auth state دچار مشکل می باشد .
707 . علامت خطایاب . x. 25
708 . اعتبار حساب تمام شده است .
709 . تغییر پسورد روی دامین با مشکل روبرو می باشد .
ادامه مطلب.../b>/strong>/font>
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
راه انداز
محافظت در مقابل خطرات ایمیل (?)
قابلیتهای نرمافزارهای ضدویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
طرز کار برنامه های ضد ویروس
نبرد فیلترها و تولیدکنندگان اسپم (?)
اختلال عاطفی فصلی: نشانه ها و روش های درمان
آیا مصرف ویتامین به درمان افسردگی کمک می کند؟
چند نکته کارساز در مورد " مدیریت زمان "
25 ماده از قانون جرایم رایانه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید
نوع موسیقی و تاثیر آن بر کودک
افسردگی و برخی علل آن در ایران
دیدار پرشور هزاران نفر از پرستاران، معلمان و کارگران سراسر کشور
درمان تنش و اضطراب با ماساژ ( ماساژ درمانی
[همه عناوین(668)][عناوین آرشیوشده]